Dragnea și-a înșelat alegătorii din Teleorman cu o autostradă pe care a promis că o termină în 2018

DE Alex Darvari | Actualizat: 04.09.2020 - 15:12
Dragnea, la Alexandria la inaugurarea lucrărilor la noul stadion / Republica.ro

Drumul București – Alexandria este extrem de aglomerat, aici având loc numeroase accidente. Promisă de „tătucul” Dragnea, modernizarea drumului se află, azi, într-o fază incipientă, după cum au anunțat, curând, autoritățile. Adică, pe hârtie.

SHARE

Liviu Dragnea a condus cu mână de fier partidul de la câștigarea algerilor (decembrie 2016) până la intrarea sa în pușcărie (mai 2019). A fost acuzat că (prin PNDL de exemplu) a direcționat fonduri publice importante către primarii PSD și spre sudul țării (comparativ cu regiunea Transilvania).

„Mumă” pentru primarii PSD, Dragnea a fost „ciumă” pentru șoferii din sudul țării care nu au primit de la liderul PSD niciun proiect important de infrastructră rutieră.

Surprinzător, pe Dragnea nu l-a interest nici măcar să își croiască un drum modern spre orașul său de suflet – Alexandria.

Între 1996 și 2000 a fost prefect al județului Teleorman, iar din 2000 în 2012 președinte al Consiliului Județean Teleorman. Alexandria este municipiul de reședință al județului Teleorman

București – Alexandria se scoate la licitație

Compania Națională de Administrare a Infrastruturii Rutiere a anunțat, în luna august, că „a elaborat și  depus aplicația de finanțare pentru proiectul  „Elaborare studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic de Executie, inclusiv prestare servicii asistență tehnică, pentru proiectul Drum de mare viteză București - Alexandria – Roșiori - Caracal - Craiova (Valahia Expres), sector Bucuresti – Alexandria” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020”.

Abia în ultimul ceas (suntem la mijloc de 2020), România (fără Dragnea) cere bani europeni pentru drumul expres București – Alexandria.

Dragnea: O voi termina în 2018

În 2014, când Dragnea era numărul doi în guvern, în planurile Companiei de Drumuri a apărut prioritară Autostrada București – Alexandria.

Vicepremierul Liviu Dragnea sare în apărarea autostrăzii care ar urma să lege Capitala de Alexandria. El spune că nu a făcut presiuni pentru realizarea unei şosele de mare viteză spre fieful său electoral, dar tot este mulţumit de decizia Guvernului. Autostrada Bucureşti-Alexandria va avea aproape 90 de kilometri, ar putea costa aproximativ 400 de milioane de euro şi va fi construită până în 2018, potrivit amosnews.ro.

„Pe la mine prin curte trece. Prin curte pe la mine, așa a spus Traian Băsescu. Craiova-Pitești nu este pe rețeaua europeană principală de transport, deci nu poate fi finanțată din fondul european de coeziune. Deci nu este influențată de începerea sau neînceperea autostrăzii București-Alexandria-Slatina-Craiova-Calafat. Că eu am aranjat să treacă pe la mine prin curte mi se pare normal, fiecare vrea să aibă o autostradă prin curte, și o fac și rulantă”, a spus Liviu Dragnea în urmă cu șase ani.

În 2017, Dragnea spera ca odată cu legea parteneriatului public privat să găsească ”investitori” într-un drum expres și, de ce nu, chiar o autostradă spre Alexandria.

Dragnea nu a mai avut zile în fruntea PSD să mai promită și în decembrie 2020 Autostrada București – Alexandria. Și lumea să îl voteze.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te