Facebook înăsprește regulile pentru live streaming

DE Deutsche Welle | 15.05.2019 - 17:46

La summitul Christchurch de la Paris, se pun bazele unei inițiative care să împiedice pe viitor filmările live de la atentate teroriste. Și Facebook a anunțat propriile măsuri.

SHARE

Platforma social media vrea să-și înăsprească regulile pentru live streaming. Utilizatorii care încalcă anumite reguli nu vor mai avea voie să folosească în viitor funcția live video, a anunțat Facebook. Concernul american reacționează astfel la ceea ce s-a întâmplat în timpul atacului terorist asupra a două moschei din orașul neozeelandez Christchurch, în urmă cu două luni. Atentatorul a filmat atunci live pe Facebook cum își ucidea victimele. În timpul atentatului au murit 51 de oameni, printre care și copii. 

O singură încălcare va duce la interdicție

”După oribilul atentat terorist din Noua Zeelandă, am analizat ce putem face pentru ca această funcție să nu poată fi folosită spre a face rău cuiva sau a răspândi ura”, a declarat Guy Rosen, vicepreședintele Facebook. 

Ca exemplu de încălcare gravă a regulilor, acesta a menționat postarea linkurilor către grupări teroriste. 

Rosen a adăugat că o singură încălcare va atrage după sine blocarea serviciului live streaming pentru o anumită perioadă de timp. De asemenea, userii care nu vor mai putea ultiliza funcția respectivă, nu vor putea nici să cumpere publicitate pe Facebook. Regulamentul va intra în vigoare în săptămânile următoare. 

Summit Christchurch la Paris 

Concernul a mai anunțat că va investi aproximativ 6,7 milioane de euro în parteneriate de cercetare cu trei universități americane, pentru a îmbunătăți, printre altele, identificarea facială din înregistrările video. Algoritmii Facebook au avut parțial probleme în a identifica copii ale materialor video filmate la Christchurch și repostate, dacă acestea fuseseră ușor modificate. 

Anunțul Facebook a venit la scurt timp înaintea convorcării miercuri a summituului Christchurch la Paris de către prim-ministra Noii Zeelande, Jacinda Ardern, și președintele Franței, Emmanuel Macron. În colaborare cu alți șefi se stat și de guvern, Ardern și Macron vor să împiedice filmări live de la atentate teroriste, așa cum s-a întâmplat la Christchurch. 

Facebook a avut probleme după filmarea de la Christchurch

Un extremist de dreapta australian și-a filmat atentatele asupra a două moschei din Christchurch, la mijlocul lunii martie, într-un video live pe Facebook de 17 minute. Conform Facebook, prima notificare către utilizatori a apărut la 12 minute după încheierea filmării. În timpul filmării live, imaginile au fost văzute de mai puțin de 200 de utilizatori, iar ulterior de 4000, înainte de a fi șterse de Facebook. 

Dar, conform platformei de socializare, un utilizator încărcase o copie pe un site de file sharing, lucru care a dus la multiplicarea rapidă a materialului video. Reprezentanții Facebook au declarat că au fost nevoiți să șteargă numai în primele 24 de ore după atentat 1,5 milioane de materiale video în care apăreau imagini de la Christchurch. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -