COVID-19: Record de cazuri noi în Germania

DE Deutsche Welle | Actualizat: 15.10.2020 - 16:42

În Germania s-a înregistrat cel mai mare număr de noi infectări, de la începutul pandemiei: 6.638. Cifra nu poate fi, însă, decât parţial comparată cu datele din primăvara acestui an.

SHARE

Autorităţile sanitare au anunţat joi dimineaţă, potrivit Institutului Robert Koch (RKI), 6.638 de noi infectări în numai 24 de ore, cu aproape 1.500 de cazuri mai mult decât în ziua precedentă.

Recordul negativ înregistrat până astăzi era cel din 28 martie, când fuseseră anunţate 6.294 de noi infectări.

Dar, între timp, se testează la scară mai alrgă, ceea ce implică şi o rată mai mare de cazuri pozitive descoperite. De la mijlocul lunii august, numărul testelor variază între 1,1 şi 1,2 milioane pe sătămână. Rata testelor pozitive a crescut însă semnificativ: de la 0,74 procente, la finalul lunii august, la 2,48 de procente în săptămâna 5-11 octombrie.

În mai multe laboratoare evaluarea testelor este îngreunată de numărul mare de probe, iar altele anunţă că se confruntă cu dificultăţi în obţinerea de reactivi necesari prelucrării testelor.

„În ultimele săptămâni, RKI a primit mai multe sesizări de la laboratoare care se află la limită cu volumul de muncă", scriu experţii în raportul asupra situaţiei de miercuri, 14 octombrie.

Necesitatea testării persoanelor care vor să îşi petreacă vacanţa (în mai multe landuri federale au început vacanţele de toamnă) în Germania şi care trebuie să prezinte un test negativ, realizat voluntar, la recepţie, pentru a avea dreptul de a se caza în hoteluri sau pensiuni, a agravat şi mai mult situaţia

De la începutul crizei provocate de COVID19 s-au înregistrat în Germania 341.223 de cazuri de infectări cu coronavirus (15 octombrie 2020). Cel puţin 9710 persoane (cu  33 mai multe decât în ziua predecentă) şi-au pierdut viaţa în Germania, în urma complicaţiilor provocate de SARS-CoV-2.

Jens Spahn, ministrul federal al Sănătăţii: „Depinde de noi"

Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, a adresat populaţiei un apel la disciplină şi mai multă atenţie pentru a împiedica răspândirea virusului.

„Depinde de noi", a spus acesta în declaraţia făcută la Deutschlandfunk. Spahn a atras atenţia asupra petrecerilor private, la care s-au infectat recent mai multe persoane. Deplasările care nu sunt necesare trebuie evitate. Aceasta este o "recomandare insistentă", a mai accentuat  Spahn.

Cancelara Angela Merkel şi şefii de guvern din cele 16 landuri federale au decis miercuri să introducă limitarea contactelor în toate zonele în care se înregistrează peste 50 de cazuri la 100.000 de persoane, în decurs de o săptămână.

Primele măsuri vor intra în vigoare deja de la o incidenţă de 35 de persoane la 100.000 de locuitori, într-o săptămână. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.