Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway: FĂRĂ DIESEL, dar cu LED-uri, trapă și sisteme istețe

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 29.09.2020 - 16:52
Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway / Foto: Dacia

La începutul lui septembrie, Dacia a prezentat primele imagini cu noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway, dezvoltate pe o versiune a platformei Renault de ultimă generație CFM-B, promitând că va da detaliile tehnice pe 29 septembrie. Și s-a ținut de cuvânt.

SHARE

Toate noutățile celei de-a treia generații Logan, Sandero și Sandero Stepway


Dimensiuni & Dotări

-        Logan a crescut cu 50 mm în lungime (4.396 mm), cu 115 mm în lățime (1.848 mm) și cu 16 mm în înălțime (1.501 mm). Garda la sol este de 135 mm.

-        Sandero a crescut cu 19 mm în lungime (4.088 mm) și cu 115 mm în lățime (1.848 mm), dar este mai scurt cu 31 mm (1.499 mm). Garda la sol este de 133 mm.

-        Sandero Stepway are o gardă la sol mai generoasă cu 41 mm (174 mm) față noul Sandero. În comparație cu vechiul model, mașina e mai lungă cu 10 mm (4.099 mm) și mai joasă cu 80 mm (1.535 mm).

-        Logan-ul oferă un portbagaj de 528 de litri (+18 litri), iar Sandero, 328 litri.

-        În premieră, Sandero și Sandero Stepway dispun, optional, de plafon panoramic din sticlă. Opțiunea va putea fi bifată din 2021.

-        În versiunile de bază, Logan, Sandero și Sandero Stepway vin cu Media Control, un suport special de smartphone, cu priză USB, două boxe și capac, pentru transformarea telefonului în sistem multimedia prin conectarea la mașină prin Bluetooth. De asemenea, Media Control oferă un mic ecran TFT de 3,5 inch. Opțional, se poate alege sistemul Media Display cu display de 8 inch sau sistemul Media Nav, tot de 8 inch, care are și navigație.

-        Sistem de aer condiționat automat cu ecran digital.

-        Scaune încălzite (din 2021).

-        Logan, Sandero și Sandero Stepway au faruri LED automate care îmbunătățesc vizibilitatea pe timp de noapte cu 37% (110 metri) în lungime și cu 9% (24 metri) în lățime comparativ cu farurile cu halogen disponibile anterior pe Sandero.

-        Sandero Stepway introduce, în premieră, un sistem extrem de ingenios de bare de acoperiș, care elimina necesitatea achiziționării de bare transversal pentru transportul de obiecte  voluminoase. Concret, când nu aveți nevoie să transportați ceva pe acoperiș, barele de pe acoperișul lui Sandero Stepway par niște ornamente, ca la vechiul model sau ca la Duster. Acestea însă, se desfac și se transformă în bare transversale, la nevoie, pentru montarea unui portbagaj suplimentar sau a unui suport pentru biciclete, de exemplu.

Motorizări

-        Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway spun adio motorizărilor diesel. Cel puțin, deocamdată.

-        Motorul entry level este SCe 65, un propulsor aspirat, pe benzină, de 1.0 litri, care scoate din cele trei pistoane 65 de cai putere. Este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 5 trepte. Atenție, nu e disponibil pe Sandero Stepway.

-        Motorul supraalimentat TCe 90 dezvoltă 90 de cai putere și poate fi cuplat la o cutie manual cu 6 trepte sau la una automată de tip CVT, cu variație continuă.

-        Motorul TCe 100 ECO-G este cea mai puternică opțiune și vine doar cu manuală în 6 trepte. Propusorul are sistem de alimetare dual, benzină/GPL. Rezervorul de GPL are o capacitate de 50 de litri.


Sisteme de asistență și siguranță

-        În premieră, noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway dispun de ”frână de mână”, electrică, la buton.

-        ”Frâna de mână” electrică a permis includerea pe lista de opțiuni a sistemul lui de asistență la plecarea din rampă – Hill Start Assist.

-        Toate modelele dispun de 6 airbag-uri standard și centuri cu pretensionare.

-        În premieră, noile modele Dacia pot fi echipate cu EBA (Emergency Brake Assist), sistem ce funcționează la viteze cuprinse între 7 km/h și 170 km/h, avertizează luminos și acustic șoferul în cazul unui impact imminent, pretensionează frânele și frânează automat dacă șoferul nu reacționează.

-        Sistem de monitorizare a unghiului mort – Blind Spot Warning. Funcționează între 30 km/h și 140 km/h.

Dacia nu a spus încă nimic despre prețurile noilor modele Logan, Sandero și Sandero Stepway, dar având în vedere dotările și opțiunile disponibile versiunile de ”full” s-ar putea să ofere ceva surprize celor obișnuiți cu ideea de ”low-cost” sau, mai nou, ”smart buy”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te