Vaccinare cu doza a treia în București: pe loc cu Moderna, 15 minute de așteptare cu Pfizer

DE Mihai Duță | Actualizat: 28.09.2021 - 14:18
Vaccinare cu doza a treia în București, la Romexpo: pe loc cu Moderna, 15 minute de așteptare cu Pfizer Foto: Newsweek Romania

Astăzi este prima zi în care cei care au fost mai mult de șase luni de la vaccinare cu a doua doză o pot face și pe a treia. La centrul de vaccinare Romexpo timpii de așteptare erau de cel mult 15 minute pentru Pfizer și pe loc cu Moderna. Nu este necesară programarea.

SHARE

În jurul orei 10.00, la intrarea în centrul de vaccinare de la Romexpo erau 10-12 persoane, de vârste diferite, majoritatea așteptând să primească a trei doză de vaccin Pfizer.

Citește și: Studiu: Tulpina Delta a ucis de 11 ori mai mulți americani nevaccinați, comparativ cu cei vaccinați

Trebuie spus că, în aceasta fază, sunt disponibile doar vaccinurile Pfizer și Moderna, iar a treia doză se poate face cu oricare dintre ele, indiferent care au fost primele două doze.

Astfel, la centrul de la Romexpo, cei care doreau să își facă a treia doză cu Moderna nu aveau de așteptat deloc. Trebuiau să completeze formularul de vaccinare și erau preluați imediat. 

Citește și: Interlopul Hoca și-a tăiat fosta iubită cu cutter-ul și s-a răzbunat sexual pe noul ei iubit

Cei care făcuseră primele două doze cu Pfizer și doreau a treia doză cu Moderna, trebuiau să scrie acest lucru pe formularul de vaccinare. Apoi totul merge repede.

Timpul de așteptare la vaccinarea cu Pfizer era cam de 15 minute la ora 10.00. Spre prânz, timpul de așteptare scăzuse considerabil. 

Doza a treia ne protejează de îmbolnăvire

„A treia doză vine și îmbunătățește, ne protejează în continuare de infectare, însă cel mai important, ne protejează de îmbolnăvire. E mare diferență între infectare și îmbolnăvire. Vaccinul ne protejează de îmbolnăvire și de situații complicate”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Întrebat dacă persoana vaccinată și infectată este la fel de contagioasă, secretarul de stat a spus că aceasta poate transmite virusul, dar acesta este mult mai slab.

În acest moment sunt active 635 de centre de vaccinare, în mediul urban și mediul rural.

Doza 3 este ferm recomandată persoanelor de peste 65 de ani, celor cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanelor din centrele medico-sociale și altor categorii vulnerabile, precum și persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Citește și: Cum l-a făcut interlopul Sharpele Nebunu pe un milionar austriac să-i dea 269.500 de euro

Cu toate acestea, accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te