TVR Craiova și-a atacat propriul reporter pentru a apăra o minciună a lui Dragnea și a Olguței

DE Marius Daea | Actualizat: 12.06.2019 - 10:40

Situație fără precedent la TVR Craiova. Postul regional a transmis triumfal, în campania electorală pentru parlamentare, lansarea de către Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu a celor câteva borduri care ar fi presupus că vor face parte din viitorul drum expres Craiova-Pitești.

SHARE

TVR Craiova a prezentat, pompos, momentul: ,,Veste bună pentru olteni și nu numai! Astăzi au început lucrările pe două dintre cele patru tronsoane ale drumului #expres #Craiova-Piteşti. La eveniment au participat Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, #LiaOlguţaVasilescu, secretar al Camerei Deputaţilor şi #ClaudiuManda, vicepreședinte al Senatului României. Mai multe aflați din materialul realizat de colegii noștri, Andrei Marinaș și Cristi Roșu”.

Asta în condițiile în care pentru acel drum nu există nicio autorizație de la nicio instituție. De altfel, după terminarea simulacrului de inaugurare a drumului expres Craiova- Pitești a dispărut butaforia.

Ramona Săseanu, jurnalist TVR Craiova, a publicat a doua zi, pe pagina personală de Facebook, o fotografie cu locul unde se desfășurase așa-zisa inaugurare. Se putea observa cu usurință din fotografie că disparuseră toate utilajele, iar locul rămăsese pustiu.

Deși postarea a fost facută pe o pagină personală, TVR Craiova a transmis un comunicat de presă  prin care practic s-a dezis de propriul salariat.

,,Ca urmare a imaginii postate în mediul online de Ramona Săseanu, salariat în cadrul TVR Craiova, referitoare la stadiul lucrărilor pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești, SRTv face următoarele precizări:

TVR Craiova, în acord cu misiunea sa de serviciu public, de a asigura informarea corectă a publicului, se delimitează de iniţiativa doamnei Săseanu, având în vedere că aceasta nu exprimă realitatea de la faţa locului, aşa cum, de altfel, a fost prezentată în programele de ştiri ale televiziunii publice.

Citește și Minciună. Dragnea nu a inaugurat Drumul Expres Craiova - Pitești, ci o intrare pentru utilaje

Demersul doamnei Săseanu s-a desfăşurat în afara atribuţiilor de serviciu. Imaginea postată pe Facebook este o prezentare trunchiată a realităţii de la faţa locului, reportajele realizate şi difuzate de TVR şi postate pe platforma tvr.ro arătând o situaţie diametral opusă.

TVR va continua să prezinte situaţia lucrărilor de pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești, asigurând o informare completă şi corectă a telespectatorilor, în programele de ştiri şi pe platformele online oficiale”, a transmis TVR Craiova.

Mai mult, soțul directoarei TVR Craiova a rostogolit pe propria pagina de Facebook comunicatul transmis de instituția publică.

Citește și Moment de păcălit electoratul. Dragnea a inaugurat două borduri puse în câmp

După publicarea acestui comunicat, pagina de Facebook TVR Craiova a devenit festival de înjurături, reproșuri și acuzații din partea publicului.

Cine sunt soții Dindirică

Cei doi soți au fost corespondenți din Dolj pentru Realitatea Tv și pentru National TV. Anca Dindirică, coordonatoare TVR Craiova cu atribuții de director, preluat conducerea postului public regional cu numire, fără concurs. Soțul acesteia, Lucian Dindirică, a fost pus director la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.

Bibliotecii Judetene a plătit reclamă către majoritatea publicațiilor locale din Craiova prin diverse metode, fie parteneriate media, contracte de publicitate, anunțuri, felicitări de sărbători și alte forme, în urma unor proceduri de achiziții directe.

De exemplu, conform execuției bugetare, biblioteca condusă de Lucian Dindirică și-a făcut reclamă și publicitate după cum urmează: în anul 2016, a cheltuit 104.560 lei, în 2017 - 146.867,16 lei, iar în 2018 și-a promovat biblioteca de 115.581,44 lei (sursa ANAF).

Anca Dindirică și-a numit finul șef peste știrile TVR Craiova

Tiberius Mușuroi, finul Ancăi Dindirică, este membru supleant în Consiliul de Administrație  al TVR propus de PSD. Acesta conduce acum redacția de știri a TVR Craiova, poziție ocupată fără concurs, și realizează emisiunile „Retrospectiva săptămânii” și „Spațiul deciziilor”. În plus, prezintă știrile.

Poziția  cu care a fost uns finul Mușuroi de către nașa Dindirică nu există în organigrama TVR decât la doua studiouri teritoriale, Craiova și Cluj.

Deputatul PNL Nicolae Giugea a făcut o sesizare către Consiliul Național al Audiovizualului prin care arată toate derapajele profesionale de la TVR Craiova și cere sancționarea postului si demisia celei care a girat astfel de practici ilegale si neprofesionale. De asemenea, cazul este discutat miercuri în comisiile de cultură din Parlament.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te