Traficantul mexican Carlos Monroy venise în România cu soția și copiii. Voia să-și dezvolte rețeaua

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.03.2021 - 09:48
Traficantul mexican Carlos Monroy venise în România cu soția și copiii. El face parte din temutul cartel Jalisco Nuev Generacion Foto: captură Youtube
Un ofițer român povestește cum traficantul mexican Carlos Monroy venise în România cu soția și copiii Foto: Digi24

 Carlos Ruben Ramirez – Monroy, unul dintre liderii violentului cartel Jalisco Nueva Generation, venise în România cu familia pentru că a crezut că aici poate dezvolta rețeaua de trafic de droguri în siguranță. Ofițerul român care l-a prins a făcut devăluiri la Digi24.

SHARE

Carlos Ruben Ramirez – Monroy, lider al unuia dintre cele mai violente carteluri mexicane, Jalisco Nueva Generation, a fost prins la București, anul trecut, și extrădat în Statele Unite.  

Citește și

Interlopul Rechinu: Autoritățile corupte din Mexic mi-au furat afacerile. Toată stima, El Presidente

 

Carlos nu a bănuit că poliţiştii de la noi colaborarează cu autorităţile din Statele Unite, iar în oricare altă ţară se temea că va fi arestat. De altfel, era prima ieşire a bărbatului din Mexic, iar paşaportul şi l-a făcut cu doar câteva zile înainte de plecare. L-a şocat întâlnirea cu poliţiştii chiar la coborârea din avion, pe Aeroportul Otopeni, însă nu s-a opus reţinerii. Detaliile au fost dezvăluite, în premieră, de unul dintre ofiţerii antidrog, care au participat la misiunea de capturare a traficantului, relatează Digi 24. 

Citește și

Didilă Foreman, din clanul Gruia, și-a ucis ginerele de Dragobete : I-a dat cuțite în gât și în inimă

 

Motivul pentru care Carlos Monroy venise în România cu soția și copiii

 "Sunt considerați, atât de statul mexican, cât și de statul american, o grupare teroristă. Anul trecut, în urma unor percheziții la membri grupării, din care făcea parte și suspectul nostru, au fost descoperite inclusiv drone cu explozibil plastic la bord. Și costumația și mașinile pe care le foloseau au un iz militar, fapt pentru care sunt de foarte luat în seamă de toată lumea.

Citește și

Înțelegerea dintre interlopul Rechinu și Jalisco Nueva Generacion, cel mai violent clan din Mexic

Sunt și cunoscuți pentru corelarea faptelor de trafic de droguri cu cele de violență, torturarea unor persoane care au colaborat cu poliția, persoane care au înșelat anumite tranzacții, sau pur și simplu grupări rivale.

Citește și

Mama Cordunenilor, către fiul său Beleaua: N-o mai bate pe Alexandra, bate-ți dușmanii de lângă tine

Ei intenționau să organizeze transporturi de droguri prin România, destinație fiind țări din Europa de Vest. Atunci când o grupre criminală, cum sunt și ei, vrea să se extindă pe anumite zone, atunci un om foarte important din cadrul organizației va trebui să se deplaseze în acel loc, pentru a vedea cu ochiul liber că treaba este serioasă.

Citește și

Recompensele oferite permanent de Poliția din New York pentru găsirea celor care împușcă polițiști

În martie el a ajuns în România, însă operațiunea a început cu șase luni înainte, timp în care am cooperat cu autoritățile din Statele Unite, DEEA, Homeland Security și US Marshals. El a a venit ca turist, împreună cu o parte din familia sa.

Ulterior, intenționa să-și dezvolte rețeaua și rutele de transport ale drogurilor, din America de Sud către Europa. El a călătorit foarte puțin, din datele pe care le avem, nu a părăsit teritoriul continentului în care locuia, tocmai din frica pe care permanent traficanții de droguri din Mexic o au față de autoritățile din Statele Unite. Ei știu ceea ce fac și se gândesc că pot fi oricând capturați.

Citește și

Cartelul Jalisco Nueva Generacion din Mexic a mitraliat o petrecere. 11 morți, printre care un copil

Și-a procurat un pașaport cu foarte puțin timp înainte de călătoria în România. Nu cred cred că s-a gândit vreun moment că în România va fi vorba de o procedură în care să fie implicate Statele Unite ale Americii", a declarat ofițerul BCCO care l-a arestat pe Carlos Monroy pentru Digi24. 

Citește și

EXCLUSIV Ce spune poliția americană despre recompensa pentru ucigașul lui Aly Sadoveanu

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te