Tarzan, tâlhar în serie, omora câini pentru a putea fura și spărgea case prin acoperiș. A luat 9 ani

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.08.2022 - 14:49
Tarzan, tâlharul în serie care omora câini pentru a jefui și spărgea case prin acoperiș, a fost condamnat la 9 ani și opt luni de închisoare Foto: monitorulsv.ro

Iosif Solomon, zis Tarzan, Gheorghe Solomon, frații Elvis și Ciprian Covaci au fost condamnați pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și „tâlhărie calificată”. Tarzan a primit cea mai mare pedeapsă dintre toți, 9 ani și 8 luni de închisoare, deși inițial a avut 17 ani

SHARE

Gheorghe Ioan Solomon a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare  pentru săvârșirea infracțiunii furt calificat.

Citește și: Cum l-a făcut interlopul Sharpele Nebunu pe un milionar austriac să-i dea 269.500 de euro

Frații Elvis și Ciprian Covaci au scăpat mult mai ieftin decât colegii lor recidiviști. Față de Elvis Covaci a fost impusă măsura asistării zilnice timp de șase luni, iar Ciprian Covaci a fost condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare cu suspendare.

Citește și: Interlopul Oiță, căutat după ce a angajat un asasin să-i ucidă partenerul, s-a predat în Italia 

Condamnările inculpaților din Capu Cordului, comuna Păltinoasa, jud. Suceava sunt definitive.

Citește și: Interlopul Oiță, căutat după ce a angajat un asasin să-i ucidă partenerul, s-a predat în Italia

Faptele lor s-au întins pe o perioadă de trei ani, din 2017, până în 2019. 

 

A omorât câinle unei familii și a tâlhărit o femeie

În seara zilei de 17 ianuarie 2019, în intervalul orar 22.00 – 22.30, în timp ce se afla la locuinţa sa împreună cu soţul şi se uita la televizor stând în pat, o femeie a auzit câinele său lătrând, după care acesta s-a oprit. Ulterior a auzit nişte zgomote, iar când a ieşit în holul casei pentru a vedea ce se petrece, a surprins un individ necunoscut, care a prins-o de gură, a trântit-o, aceasta căzând jos în hol, după care autorul a sărit peste ea şi a fugit pe uşă, prin curte, ieşind pe portiţa de la fântână.

Aceasta a observat că individul faptei era îmbrăcat cu un cojocel scurt de culoare cărămizie, având pe cap o căciulă închisă la culoare, observând figura autorului faptei, dar nu l-a recunoscut.

Imediat, femeia i-a spus soţului ce s-a întâmplat, după care a sunat mai multe persoane, cărora le-a spus ce s-a întâmplat. În aceeaşi seară, persoana vătămată a constatat că al său câine care era legat în lanţ lângă şură a fost omorât, acesta fiind plin de sânge. Totodată a observat că din cealaltă cameră a locuinţei sale, autorii i-au răvăşit bunurile şi i-au sustras suma de 200 de lei, cardul de sănătate, un card bancar şi cartea de identitate. Ulterior, femeia a găsit doar cardul bancar, cardul de sănătate şi cartea de identitate, conform Ziar de Suceava.

Furturi în serie

În noaptea de 6 spre 7 ianuarie 2019, cei patru au pătruns, prin forţarea unui geam în interiorul locuinţei persoanei vătămate C.Z., unde au răvăşit bunurile aflate în cele două camere, sustrăgând dintr-un congelator produse alimentare în valoare de 100 lei;

În aceeași noapte, au spart geamul unei case, unde au răvăşit bunurile aflate într-o cameră şi au furat suma de 3.700 de lei care se afla într-un dulap, între haine.

În noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2019, aceștia au pătruns în locuinţa unei alte persoane de unde au încercat să sustragă bunuri.

În aceeași noapte, la ora 02.00, hoții au mai vrut să dea o spargere, însă au fugit de au rupt pământul în momentu în care proprietarul casei a aprins becul.

Pădurar amenințat cu moartea de Tarzan în pădure

La data de 2 noiembrie 2019, în jurul orei 14.20, Iosif Solon a ameninţat cu bătaia şi cu moartea un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului, care se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu de pază şi control pe raza Cantonului Silvic Pârâul Negru.

Au intrat în case unei bătrâne prin acoperiș, cu ajutorul unor scări furate

În seara zilei de 22 noiembrie 2019, la ora 22.00, Solomon zis Tarzan împreună cu un inculpat minor a pătruns prin efracţie în anexa locuinţei unei femei, de unde a furat două scări din lemn.

Cu ajutorul acestora pătruns ulterior, prin acoperiş, în locuinţa unei bătrâne în vârstă de 90 de ani, unde a ameninţat-o cu un cuţit, pe care i l-a pus la gât, a trântit-o, a strâns-o de gură pentru a o împiedica să ţipe şi i-a furat dintr-o cameră a locuinţei suma de 1.500 de lei şi un telefon mobil marca Nokia.

În tot acest timp, inculpatul minor a rămas de pândă în podul casei. Tarzan i-a creat victimei leziuni care au necesitat pentru vindecare 3 – 5 zile de îngrijiri medicale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te