Noua platformă online a Primăriei Capitalei a picat la scurt timp după lansarei ei de către Firea

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 12.08.2020 - 10:52
Gabriela Firea

Primăria Capitalei a anunțat miercuri lansarea unei platforme web care permite plăţi online, depunerea cererilor în format electronic, verificarea stadiului rezolvării cererilor sau accesarea mai facilă a datelor despre oraş. La câteva minute platforma a picat.

SHARE

Primarul general, Gabriela Firea, a precizat că este vorba despre „cea mai complexă platformă digitală din administraţie”, după ce Capitala „a fost privată zeci de ani„ de utilizarea tehnologiilor smart.

„De astăzi, bucureştenii pot interacţiona online cu Primăria Capitalei mult mai facil şi inclusiv de pe telefonul mobil. Astfel, aceştia pot face plăţi online prin intermediul noii platforme, pot depune cereri în format electronic, pot verifica stadiul rezolvării cererilor sau pot accesa mult mai facil date despre oraş. Platforma a fost construită de Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti, are la bază cele mai noi tehnologii în domeniu şi va facilita interacţiunea dintre administraţie şi cetăţeni. Vechiul site avea mai bine de 20 de ani”, a precizat edilul general, conform unui comunicat al PMB transmis miercuri.

La scurt timp după transmiterea comunicatului către opinia publică platforma Primăriei Capitalei a picat. 

Astfel, noua platformă www.pmb.ro permite plata online direct în site a taxelor pentru obţinerea unor documente precum: autorizaţie de construire pentru clădiri rezidenţiale, autorizaţie pentru transport în regim de taxi, autorizaţie de acces autovehicule, autorizaţie de transport de persoane, autorizaţie de transport de bunuri, certificat de urbanism.

"Toate plăţile sunt securizate şi beneficiază de cele mai noi tehnologii pentru criptare", a precizat PMB.

Potrivit aceleiaşi surse, platforma mai permite depunerea online a documentelor, accesarea tuturor formularelor tipizate sau verificarea stadiului rezolvării unei cererii. Sunt accesibile: hotărâri ale CGMB, dispoziţii ale primarului general, transmisii live ale şedinţelor Consiliului General.

Platforma conţine informaţii, actualizate în timp real, grupate în două categorii: site-ul principal (destinat interacţiunii dintre cetăţean şi administraţie) şi "Oraşul" - site cu informaţii despre calendarul evenimentelor şi al instituţiilor de cultură, mobilitate, sănătate, hărţi interactive, banca de date urbană.

Costul pentru dezvoltarea platformei web este de 129.000 lei fără TVA. PMB reaminteşte că în actualul mandat au fost lansate instrumente informatice precum: Info Transport Bucureşti, BPAY (pentru achiziţionarea titlurilor de călătorie cu cardul de credit sau de debit, Mastercard sau Visa), plata cu cardul bancar contactless pe liniile Expres şi în toate autobuzele recent achiziţionate, Trafic Alert Bucureşti, Parking Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te