FOTO & VIDEO Lumea interlopă din București e pe picior de război. Clanul Duduianu vrea răzbunare

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 07.08.2020 - 12:29
Imagini de noapta trecută din Giulești cu pregătirile interlopilor și razia Poliției Foto: Newsweek România

Giuleștiul a fost în fierbere noaptea trecută. Zeci de persoane au fost în stradă pregătindu-se ca de război. Poliția a confiscat zeci de arme albe, dar lucrurile par să nu se oprească aici.

SHARE

Uciderea lui Emi Pian, șeful clanului Duduianu, la o partidă de barbut de către un membru al clanului Spoitorilor a transformat Bucureștiul într-un butoi cu pulbere. Interlopii se mobilizeză pentru răzbunare. Se discută și despre prețul pe care trebuie să-l plătească Spoitorii. Poliția Capitalei a ordonat o mobilizare specială pentru a preveni incidentele violente. Noapte trecută în zona Giulești- Cosntructorilor a fost agitație mare. Au fost confiscate mai multe arme pistoale, săbii, bâte și cuțite, iar cinci persoane au fost conduse la Poliție pentru continuarea cercetărilor. Raziile au fost în toată Capitala, nu doar în sectorul 6. Aceasta a fost o acțiune de descurajare. 

Citește și

Cine își ia fapta uciderii lui Emi Pian. Un interlop fără cazier este audiat de Poliția Capitalei

Citește și

FOTO - VIDEO Cine va prelua clanul Duduianu. Aramis, Instronom, Denom și Seif, cei mai temuți

Mai mulți interlopi din afara țării au anunțat că vor veni în România pentru a-l răzbuna pe Pian. Pe Facebook există deja amenințări seriose între membrii celor două clanuri.

„Emi a fost executat cu mai multe lovituri de cuţit, în stradă. Dumnezeu să îl ierte! Fraţilor, se anunţă război mare, asta înseamnă război puternic între clanuri, la Bucureşti”, a scris pe Facebook unul dintre cunoscuții victimei. „A fost omorat fățioru nostru nu rămâne așa”, a scris un alt apropiat. “Sper să nu va lăsați, și să vă răzbunați, vrem să îi urmeze exemplul cât mai mulți. Fără număr și făra intimidare dați în fiecare cu ce aveți”, este un alt mesaj.

Răzbunare așteptată

Profesorul criminalist Tudorel Butoi consideră câ uciderea lui Emi Pian a fost una accidentală, nu premeditată, iar răzbunarea nu va fi neapărat imediată, va fi în timp.

„În lumea interlopă există motivații, scuze și justificări aparente, care să dea credibilitate unor puncte de vedere. Din experiență proprie, aceste motivări sunt făcute pentru proști. Nu o dată au loc răzbunări sângeroase. Interlopii spun «s-a luat de la copii», «s-a luat de la o minoră» și așa mai departe. Astea sunt niște vrăjeli pentru niște oameni care nu le cunosc viața, modul de operare etc.

Bătăliile acestea ascund în miezul lor o luptă pentru piață și teritorii, nerespectarea cuvântului dat, sifonarea către poliție a unora despre alții. Fără îndoială, la nerespectarea cuvântului dat se referă la nerespectarea plăților la termen, treabă care se realizează în cămătării, când se cer gajuri - «să-mi dai casa!», «să-mi dai mașina!». Aceste lucruri mocnesc, în sensul că ele capătă proporții și pe măsură ce încalcă cutume, norme și nu se rezolvă nici prin amenzi, nici prin stavoruri - la etnia romă, se rezolvă cu cuțitul, simplu ca «bună ziua». Până acum există cinci-șase variante de justificări. E mai degrabă problematica nerespectării unor termene și bani de dat la camătă", a declarat profesorul Tudore Butoi.

Pentru ce a fost ucis șeful Duduienilor

„Duduianu și Spoitorii sunt clanuri care se tolerau, nu-și încălcau teritoriile. Recent, când membrii s-au întâlnit la barbut, Emi l-a împrumut cu 300.000 de euro pe un băiat, Sandu Ștocaru. Sunt banii care se dau și pe care se percepe camătă, minimum 20 la sută. Numai că și ceilalți îl creditaseră pe același individ. Atunci au apărut discuțiile între ei: ”Păi ce faceți, bă, vă băgați peste plăcinta noastră?”, poveste un insider, care a fost prezent și partida de barbut de marți dimineață, citat de Libertatea.ro .

În noaptea de luni spre marți, reprezentanții celor două grupări de interlopi s-au reunit din nou la o adresă din Giulești. ”La un moment dat, cineva a spus că aflat că Emi i-a dat iar 200.000 de euro unui jucător de la masă. ”Cum ne-a fost înțelegerea? De ce i-ai dat bani ăstuia?”. A fost ultima replică auzită, pentru că a început bătaia”, povestește insiderul la partida care s-a terminat cu moartea lui Emi. Întâi au fost înjurături, apoi răfuială în toată regula. ”N-am văzut cine a scos cuțitul”, adaugă sursa.

Pian ar fi fost pus la pământ de loviturile unui membru al clanului Spoitorilor. Apoi, i-a fost tăiată vena femurală cu o lovitură de cuțit de bucătărie: ”Ai lui l-au luat cu mașina și l-au dus la spital, însă nu s-a mai putut face nimic”. 

Dimineață a fost incendiată o vilă din Bucureștii Noi, care ar aparține tatălui celui care a lovit cu cuțitul. Incediul ar fi considerat răzbunare pentru crimă. 

Ce poate face Poliția

”Totul este sub control, toate rețelele de interlopi sunt sub monitorizare. Cel care este bănuit că a făcut această crimă este sub pază, celelalte persoane au fost duse la audieri, procurorul lucrează, totul este sub control. Inclusiv cei care amenință că vor veni din Europa în România și vor face nu știu ce, vor avea o surpriză neplăcută când vor intra în România și vor avea asemenea idei năstrușnice”, a declarat ministrul de interne Marcel Vela.

Profesorul criminalist Butoi are câteva sfaturi după o vastă experineță de lucru, inclusiv cu clanurile din București.

„Au venit clanurile de afară, eu am atras atenția acestui fapt de vreo 40 de zile, dacă nu mai mult. Băi fraților, am spus că atunci când vor veni, își vor reconsolida cumetriile, nășiile, gașca, nepoții. I-ați auzit, 'să moară familia mea!'. Se deranjează pe piața drogurilor și a prostituției. Apar rivalități care, de regulă, sunt gestionate prin încăierări și din care se poate sfârși prost. 

Trebuie făcută o analiză serioasă de către domnul ministru de Interne, pe care eu îl consider credibil, în care să fie implicați foști polițiști ai acestei țări, din provincie și din București, care să treacă la treabă pe măsuri urgente, cu termene. Trebuie destructurate aceste clanuri. Ca să le destructurezi, trebuie să probezi faptele liderilor, dacă sunt și să-i trimiți direct la pușcărie. Să-i destructurezi, în sensul de a-i implica în oportunități altele decât cele infracționale, să cunoști cu un pas înainte intenția și în acest sens, să stabilizezi populațiile respective în alte zone", a declarat Tudorel Butoi pentru B1.ro. 

Ultimul live al lui Pian: Respect Poliția, IGP-ul, oamenii își fac treaba

În ultima înregistrare, de pe 27 iulie, Emi Pian vorbește despre faptul că a devenit bunic a treia oară, despre tatăl său care este foarte important pentru el, dar și despre Poliție.   “Respect toată poliția, IGP-ul, oamenii își fac treaba, fără ei n-ar putea să existăm. Intră lumea peste noi, ne bate pe stradă. Poliția există, existăm și noi, fără ei, pentru mine ar fi greu, strada ar fi o junglă”, transmite unul dintre frații Pian. “La 1.000 de oameni pe acest LIVE, o să spun ceva, ce n-ați auzit în viața voastră, nici IGP-ul, nici Capitala, nici toată lumea”, a spus  Emi. Live-ul a atins 1800 de persoane, dar Emi nu a făcut anunțul.

Dedicație de la Florin Salam

Ieri noapte, manelistul Florin Salam a postat o melodie în care apare și Emi Pian. Evenimentul a avut loc în acest an, iar melodia „Noi doi” , interpretată de Florin Salam și Cornel Biju a fost postată în premieră.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te