Liviu Dragnea, întrebat dacă a dat ordin să fie bătuți manifestanții pe 10 august: Eram la Neptun

DE Edi Neagu | 18.10.2021 - 10:14
Fostul lider al PSD susține că a aflat de la televizor de violențele din 10 august 2018. FOTO: Facebook

Fostul lider PSD susține că nu a vorbit cu ministrul de interne din 2018, Carmen Dan, și că nu știe cine a ordonat reprimarea manifestanților.

SHARE
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, eliberat din penitenciar în 15 iulie, susține că în seara de 10 august 2018, când a fost reprimat violent mitingul diasporei, el era la Neptun şi bea vin rece împreună cu mai mulţi prieteni, "cu soțiile, cu logodnicele", iar toate informațiile depre protest le-ar fi aflat de la televizor, potrivit hotnews.ro.
 
Fostul lider al PSD a fost întrebat, duminică seară, la Kanal D dacă a dat ordin să fie bătuţi românii pe 10 august, în condiţiile în care Gabriela Firea l-a acuzat că a planificat atacul jandarmilor împotriva protestatarilor.
 
El a susținut că tot ce știe despre ce s-a întâmplat în acea seară a văzut la televizor, negând că ar fi vorbit cu ministrul de Interne de atunci Carmen Dan sau cu cineva din Jandarmerie.
 

“Nici vorbă. Nu eram la Scroviştea în acea seară, eram la Neptun şi o spun poate să creadă oricine orice la vremea aia era cu nişte prieteni, cu soţiile, logodnicele şi beam nişte vin rece. Ce am văzut, am văzut la televizor.

Nu că nu am dat ordin, nu am vorbit cu ministrul de Interne sau cu cineva din structurile ministerului sau cu cineva din Jandarmerie. Nu a ieşit Rareş Bogdan şi a zis că el ştie că eu sunt de fapt pe tunul cu apă şi de fapt dau cu apă în protestatari? Ce a spus Gabi Firea atunci, dacă mai susţine în continuare, eu o rog să meargă la Parchet”, a afirmat Dragnea.

CITEȘTE ȘI: Costurile COVID: 1.000 de lei pentru o formă ușoară, 10.000 de euro pentru fiecare pacient la ATI

Chestionat dacă acţiunile au fost comandate, el a răspuns: “Nu ştiu dacă au fost comandate sau nu de cineva. Ceea ce ştiu despre 10 august este la fel de mult sau la fel de puţin aşa cum ştiţi dumneavoastră. Eu am văzut doar la televizor şi ce se discuta pe internet, înainte şi după acel eveniment. Eu nu am avut o asemenea informaţie. Nu îmi dădea informaţie nici SRI, nici 2,15, nici Ministerul de Interne. Nici nu le-am cerut”.
 
El a mai fost întrebat dacă a înţeles de ce au fost bătuţi românii în 10 august.
 
“Nu. Dar nu am înţeles de ce au fost agresaţi jandarmii. De ce 99% dintre oamenii de bună credinţă care au fost acolo să protesteze, din varii motive, i-au lăsat pe cei care erau foarte bine organizaţi, din ce am văzut după aia şi din discuţiile de a doua, de a treia zi, filmuleţe, poze, cei care au început să bruscheze jandarmii, cei care au bătut-o pe acea jandarmeriţă”, a spus Liviu Dragnea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te