Legătura dintre George Simion și membrii galeriilor de fotbal

DE Adrian Costin | Actualizat: 03.10.2021 - 18:12
Legătura lui George Simion cu galeriile de fotbal este una veche și solidă Foto: revistaultra.ro
Mesajul utrașilor este foarte clar Foto: revistaultra.ro
Foto: INQUAM Photos/ Bogdan Ioan Buda

La protestul de noaptea trecută au participat sute de membri ai galeriilor de fotbal care au transformat un protest pașnic într-unul violent, în urma căruia au fost constatate mai multe furturi, distrugeri și răniri.

SHARE

George Simion este un ultras cu ștate vechi, membru co-fondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”.  

Citește și: Unde au fugit interlopii Mircea Nebunu și Anaser Duduianu ca să scape de închisorile românești

El a povestit într-un intreviu pentru Revista ULTRA’ că „principiile asociate vieții ultra’ sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi”.

Citește și: GALERIE FOTO Cine a participat și ce s-a întâmplat la protestul din București. Acuzații de furt

 

Legătura dintre George Simion și membrii galeriilor de fotbal

„Pot spune, cu mâna pe inimă, că până acum am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile prin care am trecut. Principiile asociate vieții ultra’sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi (...).

Citește și: Campionul național de skanderbeg Sabin Bădulescu se antrena cu 93 de ghivece cu canabis. Unde erau drogurile

În 2001 am luat contact cu realitatea peluzelor românești și tot atunci am descoperit și fenomenul ultras la nivel continental. S-a întâmplat prin intermediul corespondenței pe care am purtat-o cu suporteri și colecționari din alte țări – da, era încă perioada când se imprimau fotografii de pe negative și oamenii corespondau prin scrisori.

Citește și: Interlopul Rechinu i-a mulțumit președintelui Mexicului. Nu-i pasă de mandatul de arestare românesc

Primul meci relevant pentru mine a fost România – Bosnia, disputat în vara lui 2003 pe un arhiplin stadion central din Bănie. Cei care au fost în ziua aia la meci își amintesc cu siguranță atmosfera din jurul acelei partide. Echipa de club pe care o iubeam a murit în 2002, așa că am putut și mai mult să mă dedic proiectului susținerii naționalei. Aici am legat prietenii cu oameni din toate peluzele românești”, explica George Simion într-un interviu acordat Revistei ULTRA`.

Vrea să schimbe „Legea lui Mitică”, împotriva huliganilor de pe stadioane

„Mi-am luat și eu porția de gaze și pumni la ficat, e adevărat. Am fost pus la pământ după un meci pe Giulești în 2012 (cu Bosnia) și striga un jegos în uniformă: ,,Simioane, f...-ți morții mă-tii cu Basarabia mă-tii, lasă că venim peste tine în casă cu sportivii’’. Problema noastră principală este că nu realizăm ce potențial enorm avem. Legea 4 a fost impusă de Jandarmerie prin intermediul lui Mitică și a fost adoptată în totală necunoștință de cauză de Parlament. Cu totul altfel ar fi stat lucrurile dacă am fi fost reprezentați, dacă ne-am fi folosit toate pârghiile de presiune, dacă am fi acționat uniți. Timpul nu e pierdut, sunt încă multe lucruri pe care le putem face. Ce pot face eu? Să mă folosesc de toate canalele de comunicare pentru a scoate la lumină abuzurile de forță sau nedreptațile legislative”, susținea George Simion în același interviu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te