„Interlopul vedetelor", care zicea ca ia cocaină pentru că e bolnav, condamnat 12 ani de închisoare

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 26.03.2021 - 14:06
Lucian Boncu, interlopul care zicea ca ia cocaină pentru că e bolnav, condamnat la 12 ani de închisoare Foto: ziuadevest.ro

Interlopul Lucian Boncu, cel care se lăuda că le-ar fi preparat cocaină lui Pepe, Salam și multor alte vedete, a spus în apărarea sa, ca nu putea fi lider interlop pentru că nu avea nici măcar reducere la cocaină. Instanța nu l-a crezut.

SHARE

"De așa zisa interlopeală a mea pot să spun că nu există nimic, nicio plângere, nicio persoană păgubită.Era o problemă de sănătate pentru că mi-am consumat banii, nu am făcut bani din cocaină. Tot ce e scris în actul de sesizare e ficțiune, care nu are nimic cu realitatea. Ce lider puteam să fiu dacă nu aveam nici măcar reducere la cocaină? Prețul era întreg", a spus Boncu în instanță. 

Citește și: Medicul Flavia Groșan atacă: Mai știți ceva de „eroul” care s-a ars să salveze niște pacienți scrum?

Tribunalul Timiș s-a pronunțat, chiar de Ziua Poliției Române,  în dosarul în care DIICOT a trimis în judecată, în ianuarie 2020, 13 membri ai grupării conduse de liderul interlop Lucian Boncu în dosarul traficului de cocaină. Dintre aceștia, la primul termen, șase dintre ei au mers pe procedura simplificată, recunoscând acuzațiile aduse de procurori pentru a beneficia de reducerea pedepselor, conform Pressalert.

Citește și: Medicul Flavia Groșan a râs de tatăl ei pe Facebook pentru că n-a ascultat-o și s-a vaccinat

Instanța nu l-a crezut pe interlopul timișorean că ia cocaină pentru că-i bolnav  

Lucian Boncu, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc (9 acte materiale), punere la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri de mare risc (15 acte materiale) și deținere de droguri de mare risc (9 acte materiale), a recunoscut în timpul procesului doar săvârșirea ultimelor două infracțiuni și a fost condamnat la 12 ani și o lună de închisoare p,us o amendă penală de 6.000 lei după ce i-au fost contopite și sentințele anterioare.

Paul Ștefan, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc (două acte materiale, cu câte 130 și 150 grame de cocaină) și camătă, acesta nerecunoscând săvârșirea primei infracțiuni, a fost condamnat la șapte ani de închisoare.

Marius Oltean, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc (șase acte materiale), a recunoscut integral acuzațiile și a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Alin Cionca, zis ”Becali”, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc (11 acte materiale) și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, a recunoscut integral acuzațiile DIICOT, a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare.

Banciu Remus, zis ”Coco”, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc (5 acte materiale) și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, a recunoscut integral săvârșirea faptelor, a fost condamnat la patru ani și o lună de închisoare și amendă de 3.000 lei.

Radu Novac, zis ”Jack”, a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc ( 2 acte materiale) și de deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu (8 acte materiale) și condamnat la șase ani de închisoare.

Deian Miloșev a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc ( 4 acte materiale) și de deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu (2 acte materiale) și condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare.

Nicolae Gavrilă, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc ( 2 acte materiale) și de deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu (3 acte materiale), a recunoscut integral acuzațiile DIICOT și a fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere

Stelian Bona, acuzat de  acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Niculai Săhlean a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc (2 acte materiale) și deținere de droguri de mare risc în vederea consumului și condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare.

Catovic Ramiz, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc (4 acte materiale) și deținere de droguri de mare risc în vederea consumului (5 acte materiale),  a recunoscut toate faptele reținute în sarcina sa de DIICOT și a fost condamnat la trei ani și șapte luni de închisoare plus restul de pedeapsă de 818 zile.

Anicic Slavko, zis ”Sașa”, a fost acuzat de trafic de droguri de mare risc și condamnat la cinci ani de închisoare.

Dan Ștefan, acuzat de trafic de droguri de mare risc, a recunoscut infracțiunea și a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare.

Sentința nu este definitivă putând fi contestată în termen de zece zile la Curtea de Apel Timișoara.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te