Interlopii lui Romi Neguș, fugăriți de câini fix când să dea cu cocktailuri Molotov după un rival

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.01.2023 - 16:45
Romi Neguș și Beni Pintilie sunt acuzați că arfi dat foc mașinii unui rival Foto: Facebook

Interlopul Romulus Markovics, zis Romi Neguș, şi doi dintre locotenenţii săi au fost învinuiţi pentru distrugere prin incendiere, fiind acuzaţi că au dat foc unei maşini aparţinând familiei unui apropiat al afaceristului Mihai Gabor, patron de firmă de pază.

SHARE

Autoturismul, un Seat Ibiza, a fost incendiat în zorii zilei de 10 octombrie, în jurul orei 5, pe strada Muntele Găina din Oradea.

În urma cercetărilor pornite de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, zilele trecute anchetatorii au pus învinuire trei persoane: Romulus Markovics, alias Romi Negus, liderul grupării Neguş (foto dreapta), şi doi dintre „locotenenţii” săi, Dudoma Sándor (foto stânga), alias Tito, respectiv George Beniamin Pintilie (mijloc).

Citește și: Interlopul Calu, fostul proxenet șef din Tenerife, încă 30 de zile de arest pentru trafic de cocaină

Toți trei sunt acuzaţi de distrugere prin incendiere, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani, reţinută în formă agravantă, prin faptul că a fost comisă de trei persoane, ceea ce, potrivit legii, permite ca, în cazul unei condamnări, să se aplice o pedeapsă orientată spre maxim.

itește și: Neamul Corduneanu, cu soții cu tot, băgat în cămătărie. Petronel și Florinel, legați, Beleaua, liber

Romi Neguș usţine că a aflat din citaţie că e suspect într-un dosar de distrugere, iar ulterior i-ar fi spus poliţiştii la ce se referă. „Am ajuns la Poliție, unde mi s-a adus la cunoştinţă că în cartierul Velenţa, unui apropiat de-al lui Grecu, unul Săbăduş, i-a fost incendiată maşina. Primii suspecţi sunt eu, Beni Pintilie şi Sándor Dudoma. Noi nu am comis această infracţiune şi am refuzat să fac vreo declaraţie", susţine Markovics.

Citește și: Trei bărbați s-au îmbătat într-o cârciumă de sat, apoi unul a fost violat de ceilalți doi

Interlopul pune acuzele pe seama conflictului cu ex-consilierul din Sântandrei.

"Orice i se întâmplă lui Grecu sau apropiaților lui, automat ei fug la Poliție și mă suspectează pe mine și pe prietenii mei”, susţine Neguş, pretinzând că e nevinovat, confrom Bihoreanul.

Au vrut să arunce două cocktailuri Molotov, dar i-au fugărit câinii

Tot nevinovat ar fi - zice Markovics - şi în cazul tentativei de incendiere a casei în care Grecu locuiește cu soţia şi cei doi copii. Este vorba despre incidentul produs la începutul lui iunie în Oncea. Doi indivizi înarmaţi cu cocktailuri Molotov s-au apropiat de casa lui Gabor, însă au fost surprinşi de proprietar, care şi-a auzit câinele lătrând şi a ieşit. Atacatorii s-au speriat şi au fugit, lăsând în urmă sticlele, găsite ulterior de poliţişti. 

Citește și: VIDEO Interlopi din clanul Chira l-au ucis pe criminalul John Englezu, cu cuțitul, în Malta

Oamenii legii au identificat doi suspecţi cu ajutorul camerelor de supraveghere, unul fiind reţinut pentru 24 de ore. Anchetatorii suspectează că tentativa de incendiere a fost comandată, iar cei bănuiţi că ar sta în spatele atacului ar fi Markovics şi cumătrul său, Mihai Borciu. Cei doi au şi fost chemaţi la Poliţie, pentru a fi testaţi la poligraf, dar au refuzat.

"În urmă cu două săptămâni, am fost chemat la Poliție pentru detectorul de minciuni. A fost cerut de avocatul lui Grecu, pentru dosarul de tentativa de incendiere. Bineînțeles că l-am refuzat, deoarece nu este probă la dosar. Eu nu am treabă nici cu Grecu, nici cu prietenii lui. Dacă aş avea, sunt destul de matur să port o discuţie cu el, faţă în faţă. Nu am legătură nici povestea de la Grecu și nici cu cea cu maşina", pretinde Markovics.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te