Interlopul „Emi Pian”, executat luni noapte în stil mafiot, avea rol de „bancă” la jocuri de barbut

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.08.2020 - 12:26

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, executat în noaptea de luni spre marți într-o răfuială interlopă din Capitală, a fost eliberat condiționat în 2019 după ce, în octombrie 2017, a fost condamnat la o pedeapsa de trei ani și opt luni pentru șantaj.

SHARE

În acest caz, Pian a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare pentru că l-a șantajat și a încercat să îi influențeze declarațiile unui jucător de barbut pe care l-a împrumutat cu 20.000 de lei la o partida în care victima a rămas fără bani.

Citește și

Cine își ia fapta uciderii lui Emi Pian. Un interlop fără cazier este audiat de Poliția Capitalei

Totul a început în ianuarie 2016, într-o vilă din Dobroesti (Ilfov), unde era organizată o partidă de zaruri (barbut) la care participau mai multe persoane. Florin Mototolea, zis Emi Pian, împrumuta persoanele care pierdeau sume de bani și care doreau să mai joace pentru a recupera sumele pierdute, acest împrumut fiind condiționat de perceperea unei dobânzi cuprinse între 10% - 35%/zi.

Citește și

FOTO - VIDEO Cine va prelua clanul Duduianu. Aramis, Instronom, Denom și Seif, cei mai temuți

Unul dintre jucătorii de barbut care pierduse toți banii s-a împrumutat la Emi Pian cu suma de 20.000 lei pentru a continuă jocul. Interlopul l-a împrumutat, dar bărbatul a pierdut și acești bani. La sfârșitul partidei de zaruri, Emi Pian i-a cerut drept gaj autoturismul marca Audi Q7.

Problemele au apărut în momentul în care bărbatul care a împrumutat banii și-a stins datoria și a cerut mașînă înapoi. Emi Pian a susținut că a vândut-o și că nu-i mai da nimic înapoi, mai ales că jucătorul de barbut avea și o datorie mai veche la el. În acest moment, păgubitul a sesizat Poliția. Acuzația de influențare a declarațiilor are legătură cu demersurile făcute pe lângă tatăl sau, lider al clanului Duduianu, pentru că bărbatul să-și retragă plângerea la poliție.

Judecătorii au arătat în sentința de condamnare a lui Duduianu că "inculpatul s-a folosit de notorietatea pe care calitatea de membru al clanului Duduianu i-o conferă pentru a o amenința pe persoana vătămată și pentru a pleca cu autoturismul acesteia din casa ei".

„Se va avea în vedere și conduita inculpatului ulterior luării mașinii în gaj. Inculpatul a manifestat un dezinteres total față de înțelegerea cu persoană vătămată, vânzând mașînă acesteia. Chiar dacă fapta ar întruni elementele constitutive ale infracțiunii de abuz de încredere, în lipsa unei sesizări din partea organelor de urmărire penală, instanța nu poate avea în vedere acest aspect decât că o circumstanță de natură să agraveze răspunderea penală a inculpatului pentru infracțiunea de șantaj", au mai arătat judecătorii care l-au condamnat pe Pian.

Citește și

FOTO - VIDEO Lumea interlopă din București e pe picior de război. Clanul Duduianu vrea răzbunare

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te