Generalul-tenismen al Armatei Române Ilie Năstase, despre războiul din Ucraina: „Mie mi-e frică”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 11.03.2022 - 13:46
Generalul-tenismen al Armatei Române Ilie Năstase, despre războiul din Ucraina: „Mie mi-e frică”. / Foto: gsp.ro

Fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase, făcut general-maior cu două stele al Armatei Române deși nu a luptat decât cu racheta în mână, a declarat că îi este „frică” de războiul pornit de Putin în Ucraina și că „nu avem noi cum să ne punem cu rușii”.

SHARE

„Sunt general, dar nu cred că am putere. Mie mi-e frică. Nu știu de ce, dar mi-e frică. Nu avem cum să ne punem cu rușii.

Ce să facem cu 150 de soldați americani? Mi-e frică mai tare, plus că nu suntem pregătiți. Nu avem armată, nu avem nimic”, a declarat generalul-tenismen al Armatei Române Ilie Năstase, la știrile ProTV.

Citește și: Copiii care mai poartă mască anti-COVID la școală, bătaia de joc a colegilor

Generalul-tenismen al Armatei Române Ilie Năstase a luat cinci copii și cinci femei din Ucraina acasă

Pe de altă parte, fostul mare tenismen în vârstă de 75 de ani și soția sa, Ioana Năstase (45 de ani) s-au implicat direct în criza refugiaților din Ucraina. 

„Și eu am luat. Am luat cinci copii și cinci femei acasă. Sunt disperați, cu copilași de patru luni. Oamenii nu au treabă, politicienii sunt de vină”, a spus Ilie Năstase.

„Mi-aș dori ca toți oamenii care au posibilități să facă acest lucru, deoarece este dureros ceea ce se întâmplă. Am primit un telefon de la un fost vecin acum câteva seri, băiatul era voluntar și mi-a trimis un filmuleț. Am văzut acel filmuleț și a doua zi, la ora 08:00, m-am urcat în mașină și am mers în Vamă. Ce-am văzut… m-a îngrozit”, a explicat și Ioana Năstase.

Citește și: COVID nu a dispărut! Întoarcerea elevilor în bănci pune în pericol familiile cu membri vulnerabili

„A trebuit să mă înscriu pe o listă și, după o zi, m-au sunat. Au găsit trei mămici cu trei copii (n.red.: care aveau nevoie de cazare). La Constanța am grijă de ei. (…) Ei sunt foarte speriați. Foarte multă durere. Când mă văd, mă strâng în brațe și plâng (...)

Vă rog să vă alăturați în susținerea Ucrainei în aceste clipe de coșmar! Sunt suflete fără ajutor, care au nevoie de căldură și de un loc să se odihnească! Am primit această familie în casa mea cu inima deschisă și vă rog să faceți la fel, oferiți-le încredere! Vă mulțumesc!”, a mai afirmat Ioana Năstase, relatează unica.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.