FOTO Gelu Voican Voiculescu, lovit cu o cârjă în cap, în Piața Universității

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 21.12.2019 - 17:53
Foto Inquam Photos/George Călin

Gelu Voican Voiculescu, inculpat în dosarul Revoluției, a fost lovit în Piața Universității, unde au loc ceremonii de comemorare a Revoluției din 1989.

SHARE

Cei prezenți s-au arătat revoltați de faptul că la ceremonii a venit și Gelu Voican Voiculescu, cel care, alături de fostul preşedinte Ion Iliescu, a fost trimis în judecată de procurorii militari, pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii, ca urmare a implicării sale în crimele din timpul Revoluției din decembrie 1989.

Foto Inquam Photos/George Călin

Acesta, în prezent director general al Institutului Revoluției, aflat în subordinea Senatului, a fost lovit în cap cu o cârjă, de către unul dintre participanții la ceremonii.

Citește și Harta victimelor de la Revoluție: 22-27 decembrie 1989

Gelu Voican Voiculescu a fost rănit și a urcat într-o mașină, plin de sânge, după care a plecat din Piața Universității.

Captură Antena 3

Citește și COMPLICII. Gelu Voican Voiculescu: „Eram niște oameni care construiau democrația”

Gelu Voican Voiculescu (78 de ani) este acuzat de infracţiuni contra umanități pentru evenimentele din Piața Universității, fiind trimis în judecată în dosarul „Revoluției“, .

„Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al CFSN, format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar şi numit ministru al Apărării) şi Gelu Voican Voiculescu, a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român", arată procurorii militari.

Gelu Voican Voiculescu susține că incriminarea sa în dosarele Revoluției și Mineriadei din 1990 ar fi folosită electoral de către Klaus Iohannis. În schimb, crede că de vină pentru „Piața Universității“ sunt „forțele revanșarde și opoziția“ de la acea vreme. Fost membru al Consiliului FSN, viceprim-ministru în guvernul provizoriu condus de Petre Roman, fost senator, Gelu Voican Voiculescu a fost răsplătit, recent, cu funcția de director al Institutului Revoluției Române. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.