Fiul miliardarului Micula, din sfidător, a devenit „informator”. Surpriza din dosarul lui Victoraș

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.03.2023 - 19:44
Victor Micula Jr. Foto: Facebook/ Victor Micula

Fiul Miliardarului Micula, trimis în judecată fiind acuzat că în 2018 a accesat ilegal baze de date ale MAI și și a participat la o percheziţie, echipat în geacă de polițist și cu fața acoperită de cagulă, susține că el de fapt i-a ajutat pe oamenii legii cu informații.

SHARE

Fiul Miliardarului Micula, trimis în judecată fiind acuzat că în 2018 a accesat ilegal baze de date ale MAI și și a participat la o percheziţie, echipat în geacă de polițist și cu fața acoperită de cagulă, susține că el de fap i-a ajutat pe oamenii legii cu informații.

Victoraș Micula și-a făcut un renume din sfidarea cu orice ocazie a oamenilor legii. Însă în calitate de inculpat ar vrea de fapt să poeze în om aflat de partea legii. 

Fiul miliardarului Micula, de la sfidător, la informator. ”Surpriza” din dosarul lui Victoraș

Astfel, dacă la primele termene judecătoarea Veronica Ioniţă a reaudiat o serie de martori, între care şi pe şeful Poliţiei Bihor, chestorul Alin Haniş, pe 6 martie anul acesta, avocaţii au profitat de absenţa reporterilor şi, după cum a descoperit au depus la dosar un document surpriză... Cu atât mai neașteptat, cu cât fusese emis cu peste doi ani în urmă, scrie e-bihoreanul.

Citește și: Deghizat în polițist, copilul miliardarului Micula a descins cu mascații la un rival în afaceri

Este vorba despre un document, răspuns al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, transmis pe 23 decembrie 2020 la o cerere făcută de Victor Micula prin unul dintre avocaţii săi, Bogdan Bodea.

Afaceristul, care se „refugiase” de câteva luni în Elveţia, abia fusese trimis în judecată de Parchetul Bihor, ai cărui procurori ceruseră și arestarea sa.

Era acuzat că a sfidat organele de anchetă și că s-a sustras urmăririi penale, ba chiar i-a atacat în mediul online pe ofiţerii DGA care l-au cercetat, catalogându-i infractori pe conturile sale de pe rețelele sociale. 

Citește și: Cum și-a dat România cu stângul în dreptul în cazul Micula și a pierdut 400 de milioane de euro

Propunerea de arestare preventivă a fost înregistrată la Tribunalul Bihor pe 21 decembrie şi a primit termen de soluţionare pentru data de 28 decembrie, motiv pentru care apărătorii lui Micula jr. aveau

 nevoie urgentă de documente ca să convingă judecătorul că, de fapt, clientul lor era o persoană de bună credinţă, un cetățean model. Iar în aceeaşi zi de 23 decembrie 2020, sub semnătura şefului BCCO Oradea, comisarul-şef Laviniu Poinar, Micula a primit acest document de informator.

Conform actului oficial, Victor Micula ar fi furnizat informaţii poliţiştilor Antidrog din cadrul BCCO Oradea și „cu sprijinul informațiilor furnizate de dvs. s-a reușit prinderea în flagrant a doi traficanți

de droguri de mare risc”. Contactat pentru a lămuri dacă informaţiile din actul pe care l-a semnat sunt veridice, şeful BCCO Oradea, Laviniu Poinar, s-a rezumat doar să confirme, fără să ofere alte detalii. 

Citește și: Dosarul beizadelei miliardarului Micula deghizat în polițist cu cagulă: Zeci de polițiști audiați

Jurnaliștii locali au aflat însă că cei doi traficanţi au şi fost trimişi în judecată, iar ulterior condamnaţi. În rechizitoriul întocmit de DIICOT Oradea, însă, ancheta apare că a pornit „ca urmare a sesizării din

oficiu” a poliţiştilor, fără să se facă vreo referire la Micula jr., ca denunţător, martor ori colaborator, în condițiile în care, potrivit Legii 682/2002 privind protecţia martorilor, astfel de persoane sunt

„bonificate” cu înjumătățirea limitelor de pedeapsă pentru propriile belele penale dacă denunţă şi facilitează dovedirea unor fapte grave. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te