CNA a suspendat emisia Realitatea TV, pe motiv că ar fi incitat la violențe la protestul Diasporei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 15.01.2019 - 23:36
Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de putere”

Jurnalistul Rareș Bogdan a relatat că CNA a dat o sancțiune fără precedent postului de televiziune Realitatea TV: suspendarea, pentru zece minute, a emisiei, pe motiv că ar fi incitat la violențe și ar fi dezinformat la protestul din 10 august 2018.

SHARE

 „REPRESIUNEA DIN 10 August CONTINUĂ! Fără precedent, au decis SUSPENDAREA Emisiei! Astăzi, 15 ianuarie 2019 -Ora 10.15-13.00, Ședința CNA! Abuz fără precedent. Nu am crezut că voi trăi așa ceva! Din cauza relatărilor din data de 10 august, noaptea de 10/11 august și perioadă 11-15 august... SE SUSPENDĂ Emisia RealitateaTv.

Acum pentru 10 minute în ziua de 17 ianuarie. INCREDIBIL. Nu îmi vine să cred! Am fost acuzați de incitare la violență și dezinformare privind evenimentele din 10 august. Mi s-a spus că imaginea a ceea ce s-a întâmplat în 10 august a fost «viciată» de RealitateaTv și în special de către mine și invitații «Jocuri de Putere», Doru Mărieș, Oreste Theodorescu, Oana Stanciulescu, Grigore Cartianu. NU ÎMI VINE SĂ CRED, sunt pur și simplu ȘOCAT!

6 dn 11 au votat pentru întreruperea Emisiei la propunerea lui Radu Călin Cristea. Pe lângă suspendarea emisiei ne-au dat și o amendă de 15.000!”, a scris pe pagina personal de Facebook,jurnalistul Rareș Bogdan.

Prezentatorul emisiunii „Jocuri de putere” a precizat că reprezentanții Realitatea TV vor sesiza ambasadele și Comisia Europeană cu privire la decizia extremă a CNA.

 

Ludovic Orban: Solicit CNA să revină asupra deciziei

„Decizia Consiliului Național al Audiovizualului de sancționare a postului Realitatea TV cu suspendarea emisiei este una vădit politică din care reiese fără dubiu faptul că această deciziei are considerente politice”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban, ca reacție la situația creată la CNA.

Liderul liberal a precizat că în spatele deciziei s-ar afla coaliția PSD-ALDE-UDMR și nu este altceva decât o continuare a intervenției brutale a Jandarmeriei din 10 august, de data aceasta împotriva organelor de presă neafiliate politic.   „Practic, este o reinstituire a cenzurii de tip comunist și o încălcare grosolană a Constituției și a Legii.

Nu poți să sancționezi o televiziune pentru că reflectă adevărul și pentru că apără drepturile și libertățile cetățenilor în fața unui comportament abuziv al forțelor de ordine transformate în forțe de represiune. Solicit CNA să revină asupra deciziei, de îndată, și să anuleze acest precedent periculos pentru libertatea de exprimare din România!”, a precizat Ludovic Orban.

România TV, amendă de 15.000 de lei

Din 14 noiembrie 2018, CNA are o nouă componență după ce plenul reunit al Parlamentului a votat zece membri - titulari şi supleanţi pentru un mandat de şase ani.

Monica Gubernat, Răsvan Popescu şi Eva Borsos Orsolya îşi continuă activitatea în CNA, iar între cei noi se numără directorul adjunct al Muzeului Cotroceni şi un fost deputat PNL de Ialomiţa. ALDE a rămas fără reprezentant, după ce PSD a votat împotriva propunerii sale în Comisiile reunite de cultură.

Radu Călin Cristea, membru CNA care a și făcut propunerea, s-a considerat chiar îngăduitor atunci când a făcut propunerea.

„Voiam să spun că am făcut această propunere cu tragere de inimă că nu mă simt deloc confortabil că am făcut-o. Cred că noul CNA ar trebui să dea semnale mai puternice în piață acolo unde socotește că e încălcată legea. M-am frământat între 200.000 de lei și oprirea emisiei. Am socotit că o amendă de 200.000 de lei ar fi mai dură și mai usturătoare decât o întrerupere de emisie”, le-a explicat acesta colegilor, potrivit Pagina de Media.

Sancțiunea pentru Romania TV, de 15.000 de lei, a venit la propunerea lui Radu Herjeu, membru CNA: „Pentru lipsa de reacție a moderatorului în momentul în care Liviu Dragnea a spus că Iohannis vrea dărâmarea guvernului cu forța și lipsa de intervenție când Niels Schnecker spune despre oameni plătiți ca să facă violențe. Acolo necesita intervenția moderatorului”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te