Cine e medicul conspiraționist Constantinescu: „Dragnea, un erou”. „Du-te, bă, -n p..da mă-tii!”

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 03.08.2020 - 13:19
Constantinescu este deseori preluat de publicațiile pro-ruse

“Sunt idioți și boi”, spunea, în 2017, medicul Răzvan Constantinescu despre cei care protestau în Piața Victoriei. Membru de vază al ALDE Iași, Constantinescu folosește un limbaj de mahala, dar numai la adresa adversarilor politici.

SHARE

Medicul Răzvan Constantinescu este citat de Sputnik și preluat de site-ul Activenews, ambele cunoscute ca publicații pro-ruse. Pentru Constantinescu americanii sunt răi, iar Putin e bun. Îl citează pe Iulian Capsali și îi înjură pe Ludovic Orban și Klaus Iohannis. În același timp, pentru el, Dragnea este un erou.

În 2009, Constantinescu a fost, pentru cinci luni, director al Institutului de Gastroentereologie și Hepatologie Iași. El a fost demis de minsitrul Sănătății de atunci, Cseke Atilla, aliatul de astăzi al ALDE.

De atunci, Răzvan Constantinescu este medic primar în secţia clinică gastroenterologie I de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, respectiv şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Constantinescu, fost membru al Partidului Ecologist Român, s-a înscris în ALDE Iaşi în aprilie 2016. De atunci a început să se remarce prin postările isterice și pline de invective la adresa adversarilor politici, dar și a protestatarilor din Piața Victoriei.

De la debutul pandemiei a devenit unul dintre cei care alimentează teoriile conspirației, pe aceeași linie cu ceilalți dezinformatori care cântă în struna Rusiei.

Fascismul civic din Piața Victoriei

În noiembrie 2017, medicul Constantinescu a postat pe Facebook, în timpul protestelor anti-guvernamentale din Piața Victoriei, următorul mesaj: „„CĂ TOT SUNT FURIOS... anunţ de pe-acum că blochez din prima secundă orice idiot care anunţă pe Facebook că merge sau că a fost în Piaţa Victoriei! Când vi s-au închis spitalele, aţi stat ca nişte şobolani, că nu v-a convocat Securitatea, boilor! Să vă facă Tudor Chirilă şi cu Rareş Bogdan endoscopie, clar?!” .

Una dintre așa zisele analize ale lui Răzvan Constantinescu, fără nicio legătură cu meseria sa, este intitulată „Fascismul civic și succesul SRI în Piața Victoriei – cauze și efecte”. Textul a fost preluat de cotidianul.ro și activenews.ro.

La unul din paragrafe, Constantinescu spune că protestele au fost orchesstrate pentru  „Abaterea atenţiei de la faptul că Guvernul face exact ce s-a promis în campanie”. Evident, era vorba despre Guvernul Dragnea. Medicul Constantinescu se referea, probabil, la construirea spitalelor regionale, care, evident, nu sunt gata nici astăzi.

Într-o altă postare, Constantinescu îl înjură direct pe Ludovic Orban: „Du-te, bă, -n p..da mă-tii!”

Citește si

Vicepreședintele ALDE Iași, către Ludovic Orban: „Du-te, bă, -n p..da mă-tii!

Vicele grobian de la ALDE Iași: "Dragnea este un erou"

Vicele ALDE Iași, atac imund la Iohannis

Dragnea e un erou

În 2019, după eșecul lamentabil al ALDE la alegerile europarlamentare, medicul a explodat. Câteva exemple: Liviu Mihaiu este un "porcovan", Iohannis - "boul boilor", Oprișan - "limbric". Există și lăudați: Codrin Ștefănescu - "ăsta chiar e bărbat!" sau Liviu Dragnea - "un erou". Concluzia: "cancerul lumii moderne este presa".

Tot la capitolul simpatii, Constantinescu spunea:

 "POATE O SĂ SPUNEȚI CĂ SUNT SUBIECTIV

Cvartetul Nicolai-Barbu-Weber-Vosganian este de departe cel mai bun dintre cele propuse pentru a reprezenta România în Parlamentul European." Norocul nostru e că nu au fost aleși.

Conspirația COVID

Medicul avea să iasă iar în evidență odată cu debutul epidemiei de COVID-19 în România. Chiar dacă este gastro-enetrolog, el și-a dat cu părerea în proleme care-i depășesc cu mult competențele. Mai întâi, s-a oferit să fie infectat ”Să vadă și ei un medic nevaccinat ”antigripal” (o tâmpenie, având în vedere polimorfismul virusurilor gripale) care nu moare, frate, deși ”a susținut ciuma roșie” (!)”, a scris Constantinescu pe Faceboo, într-o postare intitulată ”GRIPA PENTRU PROȘTII ISTERIZAȚI”. Evident, a fost preluat de Sputnik.
Toți cei care nu sunt de acord cu el sunt niște proști isterizați.

Apoi a anunțat că a stocat în nume personal listele cu datele personale ale pacienților, în ciuda Regulamentului de protecție a datelor cu caracter personal (GDPR), pentru a demonstra că numărul cazurilor de COVID-19 ar fi mult mai mic decât cel anunțat de autorități. Autoritățile s-au sesizat ca urmare a articolelor din Newsweek.

Citește și

Medic conspiraționist a stocat datele personale ale pacienților COVID acuzând că autoritățile mint

„Curajosul” Constantinescu neagă acum că ar fi stocat datele. Adică spune că a mințit când a spus că are dovada conspirației.

„Nu am salvat nicăieri. Era încă o nadă pentru proști :))))”, susține acum dr. Constantinescu, într-un răspuns trimis Newsweek România.

Citește și

Anchetat de autorități, medicul care vede corona-conspirații neagă că a stocat datele pacienților

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te