Bittman: În Germania nu moare nici dracu’ de Covid! Merkel: Germania, în lockdown parțial, de luni

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 29.10.2020 - 21:24
Așadar, în ambele țări vor fi închise "cârciumile" după care plângea Bittman, iar măsurile generale vor fi mai dure ca în România. 

Delirul lui Dan Bittman în privința măsurilor de protecție anti-COVID este contrazis de realitate. Bittman afirma acum câteva zile că în Germania "nu moare nici dracu' de COVID". Acum, Angela Merkel a anunțat că, de luni, țara intră în lockdown parțial.

SHARE

Germania stă mult mai bine ca România în privința gestionării crizei COVID, dar asta nu a oprit-o pe Angela Merkel să anunțe noi măsuri restrictive începând de luni. 

Cancelarul german pare că nu a ținut cont de declarațiile lui Dan Bittman făcute acum o săptămână la Antena 3:

„Nu vă mai lăsaţi influenţaţi de tot felul de poveşti care vin din Franţa, din Italia, din Germania… În Germania nu moare nici dracu’!”. În realitate, Germania înregistrează astăzi 10.259 de morți din cauza COVID 19.

Germania va intra într-un lockdown parțial pe întreaga durată a lunii noiembrie, cu baruri și restaurante închise, însă școlile vor funcționa în continuare.

Noile restricţii, aplicabile din 2 noiembrie, prevăd de asemenea limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot vor fi închise, iar concertele anulate.

De asemenea, populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Franța, măsuri mai restrictive ca în Germania

Și Emmanuel Macron a anunțat că în Franța va fi instituită carantina generală, iar măsurile vor fi mult mai restrictive decât în Germania.

Macron a subliniat însă că alte țări europene, precum Spania, Irlanda și Olanda, au luat măsuri „mai dure și mai devreme decât ale noastre”. 

„Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise”, a completat el.

Și Italia a introdus restricții

Ca urmare a creșterii numărului de cazuri zilnice de COVID 19, și Italia a introdus noi restricții. 

Giuseppe Conte, prim-ministrul Italiei: Barurile, magazinele de îngheţată, patiseriile şi restaurantele se vor închide la ora 18:00 în toate zilele. După ora 6 după-amiază ele pot continua să livreze mâncare la domiciliu. Maxim 4 oameni pot sta la masă la restaurant, în cazul în care nu sunt membrie ai familiei. E interzis să consumi mâncare şi băutură pe stradă după ora 18:00. 

Așadar, în toate cele trei țări vor fi închise "cârciumile" după care plângea Bittman, iar măsurile generale vor fi mai dure ca în România. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te