FOTO Amicul de chiolhanuri al lui Dăncilă junior, consilier de ministru, fără nici o calificare

DE Sorin Semeniuc | Actualizat: 14.01.2019 - 17:38
Dăncilă junior (stânga) și consilierul Ilcuș (dreapta), la chef/FOTO: Facebook.com

Un nou produs al intelectualității din Videle a fost promovat într-o funcție la București. Robert Mihai Ilcuș este consilier al ministrului Societății Informaționale, numirea având loc după ce concitadina sa, Viorică Dăncilă, a devenit premier. Dăncilă jr și Ilcuș sunt prieteni.

SHARE

Neagă intervenția „de sus"

Junele Ilcuș a fost numit, în martie 2018, consilier al ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale de atunci, Petru Bogdan Cojocaru. După ce acesta a fost schimbat din funcție, teleormăneanul a rămas pe poziție, în ciuda faptului că, de obicei, miniștrii preferă să-și aducă oameni din propriul anturaj pentru aceste poziții.

„Am avut o discuție cu domnul ministru (cel nou, Alexandru Petrescu - n.r.), i-am povestit cu ce mă ocup și a considerat că pot fi util în continuare", a declarat Robert Ilcuș pentru Newsweek România.

Acesta neagă faptul că amicul său Victor Dăncilă ar fi avut vreun rol în impunerea sa pe post.

Secretos cu propriile competențe

Actualul consilier a absolvit Marketing, în mai 2017, la Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir", în prezent fiind înscris la cursuri de master la aceeași instituție.

Robert Ilcuș a refuzat să descrie experiența ce l-a recomandat să ocupe postul de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

„Ne-a legat domeniul. Nu vreau să detaliez", a fost reacția la întrebarea cum a ajuns în contact cu ministrul Petru Cojocaru.

„A colaborat cu alți colegi de-ai mei, cu care, la rândul meu, am lucrat eu. N-am primit numele lui în plic", a declarat acesta din urmă pentru Newsweek România.

Tatăl, primar PNL, dat afară cu scandal. Acum e la PSD

Conform declarației de avere, teleormăneanul deține o casă și un teren în comuna natală, Poeni, un apartament în Chiajna, ultimul achiziționat în 2017, și un Mercedes fabricat în 2004. Același document relevă faptul că, anterior, nu a obținut venituri ca angajat, în timp ce soția a fost "visual merchandiser" la o firmă de bijuterii.

Tatăl lui Ilcuș a fost viceprimar și apoi primar PNL în Poeni, dar și-a pierdut poziția. În 2013, Agenția Națională de Integritate a descoperit că s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de viceprimar și calitatea de administrator la două firme. Curios, în 2017, când s-au organizat alegeri anticipate în Poeni, Ilcuș Senior a participat la lansarea candidatului PSD. Cu folos: pesedistul a fost ales și l-a numit pe Ionel Ilcuș administrator public al comunei.

După ce a devenit consilier la minister, și Ilcuș Junior a devenit fan PSD: distribuie la greu postări în care apare mama prietenului său Victor, dar și cele ale șefilor din filiala Teleorman a partidului de guvernământ. El a negat că este membru PSD.

Ulterior discuției cu reporterul Newsweek România, Robert Ilcuș a șters de pe contul de Facebook faptul că este consilier la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Victor Dăncilă nu a răspuns la un mesaj trimis pe contul său de Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te