Aer irespirabil în București: puternic miros de cauciuc. Garda de Mediu: Arde vegetație

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.04.2020 - 14:22
Terenul din Periș care arde și despre care se susține că ar fi sursa poluării. Foto Garda de Mediu

Locuitorii din Capitală reclamă miercuri dimineaţă că aerul este irespirabil. În tot orașul se simte, potrivit relatărilor, un puternic miros de cauciuc sau de plastic ars.

SHARE

„Afară este un iad de gudroane arse” sau „Tocmai m-am trezit brusc în miros de cauciuc ars”, anunţă pe Facebook locuitorii din București.

De asemenea, pe site-ul Gărzii de Mediu, sunt zeci de reclamaţii referitoare la poluarea aerului, atât de la persoane din zona de nord a Capitalei şi din judeţul Ilfov, dar şi de la cei care locuiesc în sectorul 6, precum şi în sectorul 4.

„Bună dimineaţa, am deschis să aerisesc casa acum 5 minute. Nu poţi respira deloc”, scrie un bărbat din zona Odăi.

„Locuiesc pe Bd. Iuliu Maniu nr 18 şi în această dimineaţă m-am trezit din somn din cauza mirosului pregnant de ars, crezând că am o problemă în apartament sau bloc, dar mirosul venea de afară”, afirmă un altul

„Locuiesc în Corbeanca. De câteva zile dimineaţa la orele 6-8 aerul este respirabil aici. Este un fum toxic (miros de ars deşeuri) care intra până în case”, 

„Miroase puternic a fum în Băneasa Siseşti.Fumul este atât de puternic încât a intrat şi în casa deşi geamurile sunt închise.Faceţi ceva!”,

„Vă informez cu privire la un miros foarte puternic de plastic ars pe care l-am sesizat începând cu ora 7am în această dimineaţă – zona Regie sector 6”,

„Bună dimineaţa, în dimineaţa zilei de 08.04.2020 aerul este irespirabil în zona bulevardului Al. Obregia din cartierul Berceni din sectorul 4, Bucureşti.

Mirosul puternic de deşeuri arse, în special de plastic”,

„Nu cred că sunt prima care ridica sesizare referitoare la mirosul insuportabil de fum din această dimineaţa în aproape tot Bucureştiul”, sunt mesajele postate pe site-ul Gărzii de Mediu Bucureşti, arată news.ro.

Citește și Pompierii sting un incendiu de vegetaţie uscată care se manifestă la periferia Capitalei

Garda de Mediu: Ard 30.000 metri pătrați de teren

Garda de Mediu a transmis într-un comunicat că în urma unui control efectuat, miercuri, pe teritoriul administrativ al comunei Periş, la limita cu judeţul Dâmboviţa, la nord-nord-vest de Comuna Corbeanca, s-a constatat prezenţa unui incendiu de vegetaţie spontană uscată, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafaţa de aproximativ 30.000 de metri pătrați.

„Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate.

Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă, viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată.

În vederea limitării extinderii şi lichidării focarelor de incendiu, reprezentanţii legali ai UAT Periş au dispus prezența, la locul incendiului, a doua autospeciale şi a unui excavator.

În timpul controlului, au fost impuse UAT Periş următoarele măsuri cu termene:

– identificarea proprietarul/proprietarii terenurilor în vederea sancţionării contravenţionale
– impunerea de măsuri în vederea reducerii efectelor incendiului
– monitorizarea şi supravegherea focarelor de incendiu, pentru limitarea efectelor produse”, se arată în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te