Adina Vălean a fost validată de Comisia de transporturi a Parlamentului European

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 14.11.2019 - 18:14
Adina Vălean /Foto: Facebook

Adina Vălean, propunerea României pentru postul de Comisar european, a fost validată joi de Comisia de transporturi a Parlamentului cu 36 de voturi ”pentru”. Au votat în favoarea sa aproaope toate grupurile politice, mai puțin extremiștii de la Identitate și Democrație.

SHARE

Adina Vălean a fost audiată azi la Bruxelles, în Comisia de transport şi turism a Parlamentului European (TRAN).

Dreptul la liberă circulație este foarte apreciat de cetățenii UE, iar sectorul transporturilor face posibil acest lucru, a subliniat comisarul european propus, în timpul discursului introductiv.

În ceea ce privește Pactul ecologic european (Green Deal), Adina Vălean a declarat că nu poate fi finalizat fără plasarea transporturilor în centrul său, însă mobilitatea verde trebuie să servească intereselor cetățenilor, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Deși sunt necesare eforturi suplimentare pentru atingerea obiectivelor de neutralitate a emisiilor de dioxid de carbon, acest lucru trebuie să fie fezabil din punct de vedere economic, a adăugat aceasta.

Digitalizarea și automatizarea înseamnă provocări uriașe pentru sector, dar acest lucru nu poate avea un cost la nivelul resurselor umane, astfel încât este necesară o concentrare mai mare pe formare și recalificare.

Comisarul desemnat a declarat că va acționa pentru îmbunătățirea siguranței rutiere și va impune realizarea „Cerului unic european” pentru a reduce congestia spațiului aerian și a emisiilor.

Adina Vălean a dat asigurări că va depune eforturi pentru a stimula utilizarea vehiculelor curate și a implementa puncte de alimentare cu combustibil și reîncărcare disponibile publicului, arată comunicatul de presă.

UE are un cadru solid pentru drepturile pasagerilor, însă acest aspect trebuie, de asemenea, îmbunătățit a spus doamna Vălean. În ceea ce privește investițiile în infrastructură, ea a spus că va apăra bugetul Mecanismului pentru interconectarea Europei pentru următorul cadru financiar multianual.

Deputații din mai multe grupuri politice au adresat întrebări Adinei Vălean cu privire la măsurile și inițiativele specifice pe care intenționează să le propună în contextul Pactului ecologic, asupra măsurilor de susținere a lucrătorilor din sector și a modului de îmbunătățire a conexiunilor de transport în regiunile periferice.

Unii europarlamentari au subliniat importanța completării Cerului unic european pentru reducerea emisiilor, alții au întrebat, de asemenea, dacă intenționează să sprijine alte măsuri, cum ar fi impozitul pe kerosen pentru sectorul aviației și dacă intenționează să sprijine proiecte de protecție împotriva schimbărilor climatice finanțate de UE.

Eurodeputații și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea că Pactul ecologic ar putea duce la diminuarea competitivității întreprinderilor europene și au vrut să afle intențiile Comisiei de sprijinire a IMM-urilor în acest context.

Etapele următoare

În urma recomandărilor comisiilor parlamentare, Conferința președinților va decide pe 21 noiembrie dacă Parlamentul a obținut informații suficiente pentru a declara închis procesul audierilor. Dacă acest aspect este confirmat, plenul Parlamentului va supune la vot alegerea Comisiei în ansamblul său pe 27 noiembrie, la Strasbourg.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te