Unde sunt marinarii de pe nava de la Sf. Gheorghe. Cel mai probabil, a fost o coliziune cu altă navă

DE Florin Budescu | Actualizat: 18.05.2024 - 19:17
Unde sunt marinarii de pe nava de la Sf. Gheorghe. Cel mai probabil, a fost o coliziune cu altă navă - Foto: PXHere/CC0 - imagine cu caracter ilustrativ

Unde sunt marinarii de pe nava de la Sf. Gheorghe. Cel mai probabil, a fost o coliziune cu altă navă. Cei opt marinari salvaţi după scufundarea navei în apropiere de Sfântu Gheorghe au ajuns în Portul Constanţa şi au fost evaluaţi.

SHARE

Unde sunt marinarii de pe nava de la Sf. Gheorghe. Cel mai probabil, a fost o coliziune cu altă navă. Cei opt marinari salvaţi după scufundarea navei în apropiere de Sfântu Gheorghe au ajuns în Portul Constanţa şi au fost evaluaţi medical.

Unul singur a fost transportat la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii medicale. Căutările celor trei marinari dispăruţi continuă. Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat că un elicopter participă la căutări.

Unde sunt marinarii de pe nava de la Sf. Gheorghe. Cel mai probabil, a fost o coliziune cu altă navă

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe. Opt membri ai echipajului au fost salvaţi, trei fiind daţi dispăruţi. Mai multe nave desfăşoară acţiuni de căutare în zonă.

„Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forţelor Aeriene Române, execută sâmbătă, 18 mai, o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori ai echipajului navei scufundate, în această dimineaţă, în Marea Neagră.

La solicitarea Autorităţii Navale Române, ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat punerea la dispoziţie, în regim de urgenţă, a unui elicopter. Acesta trebuie să sprijine eforturile autorităţilor române, depuse pentru căutarea şi salvarea celor trei marinari daţi dispăruţi în dimineaţa acestei zile.

Citeşte şi: O navă s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe. 3 marinari sunt dați dispăruți

"Nava Mohammad Z, sub pavilion Tanzania, s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe”, au transmis reprezentanţii MApN.

Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 15:40, având la bord personal specializat pentru misiunile de căutare-salvare pe mare.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a afirmat că cel mai probabil nava scufundată în zona Sfântu Gheorghe s-ar fi lovit de o altă navă şi a explicat că, în general, un vapor se poate scufunda foarte rapid, dacă este lovit în zone sensibile.

Citeşte şi: Un elicopter al Forțelor Aeriene Române îi caută pe marinarii dispăruți după scufundarea navei lor

„Această navă venea de la Mersin, probabil către Sulina, pentru un port ucrainean. Nu ştiu dacă era încărcată sau nu. Asta ar trebui să spună Autoritatea Navală Română.

În dreptul localităţii Sfântu Gheorghe, probabil ar fi fost o coliziune cu o altă navă, care este acum în zonă. O navă comercială cu pavilion Belize.

O să dea şi Autoritatea Navală Română mai multe amănunte despre acest lucru. Incidentul s-a întâmplat dimineaţă, la ora 4.00, şi trei oameni încă sunt dispăruţi, din păcate”, a declarat jurnaliştilor Adrian Mihălcioiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te