Senatorul AUR Lavric ar interzice CNCD, CNA și ar da-o afară pe Alexandra Toader de la IICCMER

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.01.2021 - 15:08
Senatorul AUR Sorin Lavric, cel oripilat de unghiile vopsite ale femeilor. Sursa: Facebook

Senatorul AUR Sorin Lavric ar vrea să deființeze Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Consiliul Național al Audiovizualului și ar vrea să o dea afară pe Alexandra Toader de la IICCMER pentru că este „o ființă ștearsă”.

SHARE

Într-o serie de opinii publicate pe site-ul R3Media,care îi aparține fostului redactor-șef al ActiveNews, senatorul Sorin Lavric, cunoscut în spațiul public pentru afirmațiile sale despre femei, că, dacă AUR va ajunge la putere, va desființa CNCD și CNA, pe motiv că sunt „instituții de cenzură”. 

„Cum nu am fost ales de români pentru a face figurație în Parlament, e datoria mea să mă ridic împotriva acestei malefice instituții de cenzură. Intenția cu care scriu aceste rînduri  este de a inactiva Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Vreau ca CNCD să fie desființat cît mai curînd. Nu pot trăi într-o țară în care o mînă de supraveghetori îmi dau sfaturi despre cum să fac uz de limba română. E strigător la cer ca libertatea de expresie, considerată în Constituție ca fiind „inviolabilă”, să fie îngrădită de niște slujbași a căror conștiință nu depășește pragul obedienței față de imperativele neomarxiste. Unul din pilonii doctrinari ai AUR-ului este libertatea: ea nu se negociază. Nimeni nu are voie să pună popreală pe gîndurile și cuvintele noastre. Iată de ce CNCD, veritabilă instituție de cenzură, va fi desființat de îndată ce AUR va ajunge la guvernare.De aceeași soartă va avea parte Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), sora mai mică și mai puțin nesățioasă a CNCD. Cu cenzorii nu e nimic de negociat”, a susținut Lavric. 

Amintim că CNCD a fost înființat în 2000, prin ordonanță de urgență, pe fondul transpunerii legislației UE în domeniul discriminării. CNA a fost înființată în 1992, ca instituție independentă sub control parlamentar, similar cu alte state europene. Și CNCD și CNA și-au atras numeroase critici, mai ales în timpul în care PSD a deținut puterea, pentru politizare. 

Citește și: Adina Alberts: E o manipulare. Doctorii, forțați să se vaccineze. Streinu Cercel refuză a doua doză

Senatorul AUR a atacat-o și pe Alexandra Toader, președinta Institutului de Investigarea a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), despre care a scris: „În fruntea acestei for cu rol crucial (cercetarea crimelor săvârşite de comunişti) a fost pusă în 2019 o fiinţă ştearsă, a cărei principală trăsătură este mediocritatea agresivă. Firesc ar fi fost ca o figură emblematică să ocupe această funcţie, nu o persoană a cărei reputaţie nu există. Doamna Alexandra Toader, o apropiată fidelă a consilierului prezidenţial Andrei Muraru, a fost numită în funcţie de premierul Ludovic Orban.

Sarcina doamnei Alexandra Toader este să blocheze institutul prin înlăturarea cercetătorilor care ani la rînd au dat blazon instituției. Cu stăruinţă, înfumurare şi suficienţă, ea şi-a îndeplinit menirea, căci, de la numirea doamnei Toader, patru nume cu reputație consacrată au părăsit instituția: Clara Mareș, Alin Mureșan, Marius Oprea şi Gheorghe Petrov”. 

Despre Marius Oprea, istoricul CNSAS Mădălin Hodor a povestit, într-un interviu pentru Newsweek România, că Marius Oprea „fusese martor de partea unui fost ofițer de Securitate, Paraschiv Nicolae, într-un proces pe care acesta îl avea cu CNSAS. Deci domnul Oprea a venit în instanță ca martor al apărării acelui securist”. 

Citește mai multe aici: CEL MAI CITIT ARTICOL DE ISTORIE RECENTĂ Hodor confirmă: „Ion Cristoiu a fost sursă a Securității”

Alexandra Toader, fostă membră CNSAS, a fost numită la IICCMER anul trecut, în locul teologului Radu Preda, pe fondul scandalului public în care era implicată instituția, Radu Preda fiind acuzat de management defectuos. 

Recent, Lavric s-a lăudat, într-un interviu pentru același site, că a încălcat măsurile sanitare de sărbători, criticând măsurile luate de autorități pentru a ține sub control pandemia de coronavirus. 

Citește și: Senatorul AUR Sorin Lavric se laudă că a încălcat legea de sărbători

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te