Dublu standard al ministrului Novak: apără Csikszereda, nu și România

DE Valentin Mirică | Actualizat: 10.08.2021 - 23:18
Eduard Novak Foto: Facebook

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a criticat dur incidentele de la meciul dintre CSA Steaua și FK Csikszereda. Însă, în martie 2021, când fotbaliștii români au fost insultați la Budapesta, el nu a recționat deloc.

SHARE

“Consider inacceptabile incidentele petrecute la meciul de fotbal dintre Steaua București și FK Csíkszereda și sunt ferm împotriva oricărei manifestări care derapează atât de grav de la regulile sportive și sociale de conduită. Astfel de acte trebuie sancționate prompt și drastic și aștept ca toți cei implicați în analiza acestor incidente, începând cu Federația Română de Fotbal, să aplice sancțiunile care se impun pentru vinovați“, a scris Novak, pe Facebook.

Citește și: Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate pentru a-i opri pe corupți să fugă din țară

În plus, ministerul pe care-l conduce a anunțat că comisia de Combatere a Violenței în Sport de la nivelul MTS analizează incidentele petrecute la meciul dintre echipele Steaua București și FK Csíkszereda.

“Ministerul Tineretului și Sportului a luat act de incidentele violente, cu note xenofobe, petrecute în data de 4 august 2021, la meciul de Liga 2 dintre echipele Steaua București și FK Csíkszereda. În acest context, la nivelul MTS s-a autosesizat Comisia de Combatere a Violenței în Sport, care va analiza faptele petrecute, considerate a reprezenta un pericol pentru sport și valorile sale perene, pentru a decide măsurile care se impun“, se arată într-un comunicat al acestei instituții. 

Însă, în martie 2021, cân FRF s-a plâns la UEFA după incidentele de la meciul de fotbal dintre Ungaria și România, jucat la Budapesta, el nu a reacționat.

“La finalul partidei Ungaria U21 – România U21, membrii staff-ului selecționatei Under 21 a României au aflat de la jucători că doi fotbaliști de la formația adversă au avut un comportament inadecvat în timpul meciului.

De asemenea, un incident similar s-a petrecut și după fluierul de final, în zona vestiarelor.

Vă informăm că duminică, 28 martie 2021, Federația Română de Fotbal a informat oficial UEFA despre aceste evenimente“, a precizat FRF pentru gsp.ro.

Citește și: Focul de pe insula Evia (Grecia) nu a atins mănăstirea Sf. David. Pădurea de pini din jur este scrum

Federația ungară a reacționat, ministrul Novak, nu. 

"Deși în acest meci s-au văzut îmbunătățiri față de precedentul joc din grupă, naționala Ungariei nu a reușit, din nefericire, să își atingă obiectivul, acela de a câștiga. În ceea ce privește celelalte evenimente din meci, nu considerăm că are rost să le mai discutăm acum. Trebuie adăugat că multe comentarii lipsite de fair-play de pe rețelele de socializare au fost șterse după meci. Responsabilitatea jucătorilor este una foarte mare în această privință", a transmis departamentul de comunicare al Federației Maghiare de Fotbal. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te