Marcel Boloş: „Proiectele de parteneriat public-privat sunt viitorul”

DE Alin Crișan | Actualizat: 18.04.2024 - 22:12
Marcel Boloş: „Proiectele de parteneriat public-privat sunt viitorul” - Foto: Facebookl/ Marcel Boloș

Marcel Boloș a declarat că proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul. Acesta a subliniat că în cea de-a doua zi a vizitei la Washington a continuat discuţiile cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale.

SHARE

Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul şi de aceea am ales să particip la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a vorbi cu experţii şi a vedea cum pot fi create noi oportunităţi de dezvoltare economică şi socială pentru români, prin astfel de parteneriate, a transmis ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Marcel Boloş: „Proiectele de parteneriat public-privat sunt viitorul”

"Proiectele de parteneriat public-privat (PPP) sunt viitorul. Acesta a fost principalul motiv pentru care am ales să particip la IMF/WB Constituency Meeting 2024, să pot să vorbesc faţă în faţă cu experţii: să vedem cum putem crea noi oportunităţi de dezvoltare economică şi socială pentru români, prin parteneriate solide între sectorul public şi cel privat", a scris joi seara Boloş pe pagina sa de Facebook.

Acesta a subliniat că în cea de-a doua zi a vizitei la Washington a continuat discuţiile cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, având întâlniri cu o echipă a Departamentului pentru Afaceri Fiscale (FAD) din cadrul Fondului Monetar Internaţional şi cu Alfonso Garcia Mora, vicepreşedinte IFC (International Finance Corporation), însoţit de echipa sa.

"Am discutat cu echipa IFC despre mai multe proiecte, precum construirea unui nou spital de 1.000 de paturi în municipiul Timişoara şi extinderea noii părţi a spitalului existent. De asemenea, noi proiecte în managementul energiei reziduale în Braşov şi Constanţa sunt foarte importante pentru comunităţile locale. Pentru cine nu ştie, IFC a sprijinit o serie de instrumente financiare inovatoare, în sectoare importante, printre care schimbări climatice, apă, locuinţe, întreprinderi mici şi incluziune socială. Un exemplu este primul proiect de parteneriat public-privat în domeniul apei din ţară, care a îmbunătăţit semnificativ accesul la apă în Bucureşti", a adăugat ministrul.

Joi a avut loc IMF/WB Constituency Meeting 2024, eveniment organizat de Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, la care au participat miniştri de Finanţe şi guvernatori ai băncilor centrale din constituenta Olandeză şi Belgiană.

România este prima ţară ca portofoliu IFC, cu 2,1 miliarde de dolari, având a zecea cea mai mare expunere la nivel global, cu peste 7 miliarde de dolari investiţi în diverse sectoare, încă din anul 1991. Totodată, suntem beneficiarii primului "împrumut albastru", de 100 milioane euro, acordat de IFC în Europa Centrală şi de Est, în iulie 2002, se menţionează într-un comunicat al Ministerului de Finanţe, postat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te