#Șîeu, dar șî la vot

DE Ramona Ursu | 19.03.2019 - 09:16

Niciodată, în ultimele trei decenii, România nu a avut politicieni mai huliți decât sunt cei din PSD-ul lui Dragnea.

SHARE

Să aduni atâta ură într-un popor, să te huiduie oamenii la fiecare colț de stradă, de nu mai poți tu, cel mai puternic politician al momentului, să-ți privești în ochi electoratul, să fii viteaz doar în fața grupului tău restrâns de slugi din partid, ăsta e un eșec politic la care n-a mai ajuns nimeni până acum pe plaiurile țărișoarei.

E mare lucru, trebuie să recunoaștem, ținând cont de „concurența“ din PSD. Să-i ai predecesori pe Iliescu, care s-a ales cu eticheta de criminal, pentru morții de la Revoluție și de la Mineriadă, sau pe Năstase, întâiul baron al țării, în fața căruia nici nu respirau supușii, sau pe Ponta, pentru care s-a inventat celebrul haștag care începe cu „m“ și de care nu mai scapă nici acum PSD, este o performanță să depășești acest morman de ticăloșie politică.

Dar să privim și spre exterior, pentru că și aici lucrurile sunt mai grave ca oricând. În relația cu partenerii din Vest, nici tătuca Iliescu, un comunist sub care a renăscut și înflorit, în anii de așa-zisă democrație, toată „floarea“ fostei Securități, nu îndrăznea să sfideze cu atâta nesimțire Occidentul așa cum face acum armata lui Dragnea.

Iar dacă Ponta, în perioada de glorie a USL, ne uluia cu replicile de puștan mitoman și prost-crescut adresate liderilor UE – să nu uităm de „nu suntem colonie germană“, mesaj transmis Angelei Merkel, în 2012, tupeul PSD-iștilor a atins, în epoca Dragnea, nivelul golanilor de cartier.

Terenul este, așadar, propice pentru un eșec politic de proporții al PSD, la alegerile care ne așteaptă în următorii doi ani. Dragnea și-a săpat singur groapa electorală, în care va cădea, inevitabil, și partidul, pentru că liderul social-democrat a avut grijă, în ultimii ani, să se știe foarte clar că partidul este el.

Că Guvernul este el. Că Parlamentul este el. Să ne amintim ce ne spunea, în vara lui 2017, întâiul PSD-ist al țării, întrebat cum se va apăra în dosarul Tel Drum: „Ce arme, că n-am pistoale. N-am decât partidul și Parlamentul, atât“.

Un singur lucru e bine să nu scăpăm din vedere în tot acest tablou care ni se arată fără Dragnea și PSD. Un singur lucru, dar și cel mai important.

Toți anii de stat în stradă pentru apărarea Justiției, toată energia a milioane dintre noi consumată la proteste, pe Facebook, urmărind Monitorul Oficial, ordonanțe de urgență, decizii ale CCR, modificări legislative în Parlament, reacții ale Vestului, toate inițiativele și mișcările civice fără precedent, construirea, în locul statului român, a unui spital, construirea unui metru de autostradă și mobilizarea excepțională a românilor în acest demers legat de dezvoltarea infrastructurii, absolut totul va fi nimic dacă nu vom merge la vot.

#Șîeu sau #Rezist vor rămâne doar amintiri frumoase despre niște oameni care au făcut să vibreze o țară. Amintiri peste care, dacă nu vom merge la vot, se va cimenta dictatura PSD.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te