O parodie numită România

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 14.12.2021 - 17:33

În timp ce circul e în floare în România, vaccinarea se duce în cap, iar o tânără cu dizabilitate, ținută într-o instituție a statului, e spălată cu cârpe, pentru că centrul n-are targă, ca să o transporte la baie.

SHARE

Să trecem în revistă câteva dintre evenimentele recente petrecute în România:

- o senatoare a României, antivaccinistă, sechestrează o echipă de jurnaliști italieni în biroul său de avocatură, iar soțul acesteia o mușcă (!) de mână pe o jurnalistă. Soțul capătă control judiciar, soția senatoare acuză, din nou, „criminalii”. Diana Șoșoacă este vizată într-o anchetă privind zădărnicirea combaterii bolilor, care însă trenează. Ea continuă să facă circ, în Parlament (cel mai recent episod, cu botnița) și în afara sa, preluând tot felul de teorii din medii conspiraționiste.

- un absolvent de Mecanică Agricolă, Alexandru Stănescu (PSD), fără legătură cu domeniul energiei, dar frate al actualului secretar general al PSD, Paul Stănescu, este validat în absență de parlamentarii PSD-PNL-UDMR în Comitetul de Reglementare al Autorității  Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Din declarația sinceră a șefului său de partid, Marcel Ciolacu (PSD), omul a fost pus acolo pentru că n-a mai prins loc pe liste la alegerile parlamentare.

- un judecător cunoscut pentru pozițiile sale reformiste, Cristi Danileț, este exclus din magistratură pentru două filmulețe postate pe rețeaua TikTok, în care magistratul nu face nici un fel de afirmație despre justiție. Între altele, Cristi Danileț promovează educația juridică în rândul tinerilor și, de-a lungul timpului, a atras atenția asupra derapajelor din Justiție.

Citește și: Danileț, exclus pentru karate, judecătoarea Adriana Stoicescu se bucură. Ea poate să atace oricând | Newsweek Romania

- ministrul Cercetării și Digitalizării încearcă să oprească informațiile despre absența lucrării sale care l-ar recomanda pentru postul pe care îl ocupă trimițând presei 10 pagini plagiate dintr-un curs. Florin Roman (PNL) consideră că, totuși, e un lucru bun că nu are legătură cu domeniul de care ar trebui să se ocupe, pentru că ... nu are tentația să facă afaceri cu statul.

- ministrul Sănătății, medicul Alexandru Rafila (PSD), anunță că relaxează restricțiile de sărbători, pentru că oricum regulile dure nu le respectă nimeni, deci „mai bine să avem o relaxare cu o respectare riguoasă a acestor reguli”.

Citește și: Cherecheș: „Românii care vor muri în ianuarie vor muri din cauza măsurilor luate acum, în decembrie” | Newsweek Romania

În timp ce se întâmplă tot acest circ, vaccinarea anti-COVID se duce în cap, duminică au fost doar 4.000 de oameni care au făcut prima doză, iar ieri – 6.000. Primul proiect privind introducerea certificatului verde a rămas blocat în Parlament, pe al doilea încă nu se înțeleg aleșii noii puteri PSD-PNL-UDMR, iar dacii liberi se bat reciproc pe umeri că românii sunt deștepții Europei, că nu se vaccinează, dar iată că țara e în scenariul verde; că mor 100 de oameni pe zi e la „și altele” pentru ei.

Citește și: „Miracolul” românesc: România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări | Newsweek Romania

În timp ce se întâmplă tot acest circ, o fată cu dizabilitate, aflată în grija statului, căreia i s-ar fi vindecat strâmb piciorul și așa chinuit boală, după luni de suferință, e spălată cu cârpe înmuiate în apă, pentru că este nedeplasabilă. După ce presa a scris data trecută despre cazul ei și despre faptul că în centrul unde ar trebui să fie îngrijită nu există un aparat care să mărunțească mâncarea, pentru ca și ea să poată fi bine hrănită, în centrul din județul Vâlcea a apărut un mixer, îmi spun sursele din centru.

Acum, poate că va apărea și o targă, pentru ca tânăra să poată fi transportată la baie și spălată decent.

Circ să fie, în rest, scapă fiecare cum și dacă poate.  

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te