VIDEO 4 avioane de război rusești de peste 117.000.000$, distruse în atacul cu drone din Crimeea

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.05.2024 - 13:22

4 avioane de război rusești de peste 117.000.000$, distruse în atacul cu drone din Crimeea. Noi imagini din satelit care arată urmările unui atac asupra bazei aeriene Belbek din Crimeea.

SHARE

O serie de Imagini din satelit obținute de CNN arată trei avioane rusești distruse și clădiri avariate la baza aeriană Belbek din orașul portuar ocupat Sevastopol.

4 avioane de război rusești de peste 117.000.000$, distruse în atacul cu drone din Crimeea

Pierderile uriașe ale Rusiei vin după două zile de atacuri ale ucrainenilor asupra orașului Sevastopol din Crimeea, anexat ilegal de Rusia în 2014.

În imaginile realizate de compania americană de imagistică prin satelit BlackSky și de firma de tehnologie spațială Maxar, două avioane pot fi văzute arse pe linia principală de zbor de la Belbek, pe lângă un al treilea parcat pe un dig de protecție. 

De asemenea, și investigatorul Christiaan Triebert, de la New York Times, a publicat pe platforma de socializare X imagini din satelit ale bazei aeriene Belbek din Crimeea.

Sursa foto: Twitter/ Christiaan Trieber

"Pe imaginile Maxar, două MiG-31 în valoare 33.200.000 $ de și un Su-27 în valoare de peste 30.000.000 $ au fost complet distruse, iar un MiG-29 în valoare de circa 20.000.000 $ a fost avariat, la baza aeriană Belbek a Forțelor Aeriene ruse din Crimeea ocupată.

Sursa foto: Twitter/ Christiaan Trieber

Un depozit de combustibil din apropierea pistei principale a bazei aeriene a fost, de asemenea, distrus, iar resturile au continuat să ardă în urma incidentului", a scris Triebert.

Sursa foto: Twitter/ Christiaan Trieber

Orașul a suferit o întrerupere parțială a energiei electrice din cauza unor resturi de drone care au căzut pe o substație electrică, potrivit CNN.

Atacul este a doua oară când Belbek a fost vizat de ucraineni în ultimele 48 de ore.

O grupare ucraineană insurgentă din Crimeea, Atesh, a afirmat pe Telegram, după al doilea atac, că un depozit de artilerie de pe aerodromul Belbek a fost avariat.

Sursa foto: Twitter/ Christiaan Trieber

"Au fost înregistrate, de asemenea, daune semnificative la infrastructura aerodromului ca urmare a detonării secundare", a declarat aceasta.

Flota rusă din Marea Neagră, decimată de atacurile ucrainene

Forțele Kievului s-au bucurat de succese susținute vizând Flota rusă din Marea Neagră, fie prin atacuri cu rachete, fie prin atacuri cu drone maritime.

În martie, Ucraina afirmă că a lovit două nave militare rusești, împreună cu un centru de comunicații și alte câteva instalații aparținând Flotei Mării Negre, într-un atac uriaș desfășurat pe timp de noapte. Ucraina a declarat că navele lovite au fost două nave de debarcare amfibie, Yamal și Azov.

Mai mult de 20 de nave militare rusești au fost acum dezactivate sau distruse, o treime din întreaga flotă.

Deși Ucraina nu are practic nicio marină proprie, inovația tehnologică, îndrăzneala și incompetența Rusiei i-au dat un avantaj în mare parte din Marea Neagră.

În luna octombrie a anului trecut, imaginile din satelit au indicat faptul că Rusia și-a mutat unele dintre navele sale navale departe de Sevastopol după o serie de atacuri ucrainene.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te