Un bărbat și-a ucis iubita și a tăiat-o cu fierăstrăul. A căutat instrucțiuni pe Google

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.05.2023 - 14:17
Jan Jerzy Lagoda-Filippow și Alona Savchenko - Foto: @Lauraonthecase

Un polonez a pus în aplicare un plan diabolic după ce și-a înjunghiat mortal iubita, un fotomodel ucrainean. După ce a comis oribila faptă, bărbatul s-a inspirat de pe Google despre cum „să tranșezi un cadavru uman”.

SHARE

Alona Savchenko, o tânără fotomodel, originară din Ucraina, în vârstă de 24 de ani, se cazase la hotelul Key Sathorn-Charoenenraj din Bangkok împreună cu partenerul ei polonez Jan Jerzy Lagoda-Filippow, în vârstă de 25 de ani, pe 29 aprilie. 

Vacanță de coșmar încheiată dramatic

Lagoda-Filippow deținea o firmă de publicitate la periferia Londrei iar cei doi se cunoscuseră după ce fotomodelul făcuse anterior ședințe foto pentru el.

Cuplul părea fericit când au intrat împreună în hotel, iar imaginile de pe camerele de supraveghere de pe coridor arată cum cei doi zâmbesc în timp ce se îndreaptă spre camera lor. 

Imagine

Alona Savchenko și Jan Jerzy Lagoda-Filippow pe holul hotelului - Foto: Twitter/@anlatdinleyorum

Agenții de securitate au devenit suspicioși în dimineața zilei de 15 mai, când turistul polonez a părăsit clădirea, singur și grăbit, târându-și bagajele cu el și părând foarte nervos. 

Ucigașul „s-a dat de gol” într-un taxi

Polonezul a chemat un taxi, al cărui șofer a sunat ulterior la hotel pentru a informa hotelul cu privire la comportamentul ciudat al pasagerului, după ce bărbatul ar fi folosit aplicația Google Translate pentru a cere ajutor la „tranșarea unui cadavru”.

Imaginile de pe camerele de supraveghere de la ieșirea lui Lagoda-Filippow din hotel îl arată pe acesta tremurând în timp ce părăsește liftul, târându-și valiza după el.

Personalul hotelului au fost șocați de ce au găsit în camera celor doi

În urma apelului taximetristului, personalul hotelului a mers să verifice camera cuplului de la etajul 32, unde a găsit corpul neînsuflețit al tinerei într-o baltă de sânge întins pe pat.

Imagine

Camera de hotel în care s-a petrecut crima - Foto: Twitter/@anlatdinleyorum

Fața tinerei era plină de sânge, iar mâna stângă îi fusese tăiată de la încheietura mâinii. 

Capul îi fusese, de asemenea, parțial secționat cu o tăietură adâncă de la gât până la umărul stâng, iar paramedicii au descoperit că aceasta suferise și o plagă înjunghiată la nivelul pieptului.

Un fierăstrău de un metru și jumătate de lungime zăcea acoperit de sânge lângă cadavrul ei. Anchetatorii cred că ucraineanca era moartă de aproximativ o zi înainte de a fi descoperită.

Locotenent-colonelul de poliție Pongpun Phonharn, de la secția din districtul Wat Phraya Krai, a declarat: „Victima a sosit la apartament împreună cu prietenul ei pe 29 aprilie, dar acesta a plecat fără ea în jurul prânzului pe 15 mai.

Am aflat că acesta a angajat un taxi pentru a-l duce în provincia Sa Kaeo. Probabil că încerca să treacă granița spre Cambodgia”.

Ofițerii l-au contactat pe șoferul de taxi pentru a fi interogat în urma descoperirii.

Șoferul a declarat: "L-am luat pe pasagerul suspect, care mi-a spus prin Google Translate că dorea să joace la un cazinou. Când nu a putut găsi un loc potrivit pentru a juca, mi-a cerut apoi prin intermediul aplicației să îl ajut să dezmembreze corpul prietenei sale pentru 44 de dolari.

Deranjat de cererea alarmantă, taximetristul l-ar fi lăsat pe Lagoda-Filippow la un hotel din districtul Sathorn din Bangkok înainte de a suna la hotelul la care era cazat.

Ucigașul, prins la graniță când voia să fugă

Agenții de frontieră au fost puși în alertă la scurt timp după ce personalul hotelului a descoperit cadavrul tinerei, iar luni seara ucigașul a fost prins la punctul de control de frontieră Aranyaprathet, aflat la 135 de mile distanță, în provincia Sa Kaeo.

Imagine

Ucigașul Jan Jerzy Lagoda-Filippow prins de poliție - Foto: Twitter/@anlatdinleyorum

El a fost reținut la secția de poliție din Wat Phraya Krai pentru interogatoriu, în timp ce poliția a informat Ambasada Poloniei cu privire la arestarea sa. Investigațiile sunt în curs de desfășurare.

Locotenent-colonelul de poliție Pongpun Phonharn a adăugat: "Suspectul era foarte calm când a fost arestat. Era în jurul orei 4 dimineața când a fost prins.

„A băut cafea în mod normal în celula sa și a început să facă exerciții fizice, ca și cum ar fi fost rutina lui normală de dimineață. El nu a spus nimic.Am contactat Ambasada Poloniei și am făcut aranjamente pentru ca oficialii ambasadei să sosească în cursul zilei de astăzi”, spune locotenent-colonelul de poliție, potrivit Daily Mail.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te