Patru români au fost arestați în Spania. Atacau cu o violență extremă. Cum au fost prinși?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.05.2024 - 17:34
Poliția Spaniolă a arestat mai mulți hoți români - Foto: larinconada.es (rol ilustrativ)

O bandă de hoți români a fost spartă de autoritățile spaniole. Membrii grupării au fost arestați în Valencia și Barcelona. Acțiunile lor erau extrem de violente . Doi dintre ei au fost prinși când voiau să fugă în Italia.

SHARE

Poliția Națională Spaniolă a anunțat că a destructurat o organizație criminală formată din membri de origine română cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. 

Aceștia se ocupau cu tâlhării cu violență asupra persoanelor în vârstă. Făceau parte dintr-o familie care se ocupă cu infracțiuni. Unii au încercat să fugă în Italia.

Bandă de români, spartă în Spania. Atacau cu o violență extremă. Unde au fost prinși?

Potrivit unor surse din cadrul Poliției Naționale consultate de LA GACETA, cei arestați ar fi responsabili pentru jafurile și atacurile asupra persoanelor în vârstă care au avut loc în ultimele luni în raioanele din Valencia, în special în La Punta, și care s-au caracterizat prin folosirea de violență extremă.

Primele arestări au avut loc luni dimineață la Barcelona, ​​când anchetatorii au aflat că doi dintre cei anchetați încercau să părăsească țara în direcția Italiei, așa că i-au anunțat imediat pe agenții din Barcelona care i-au interceptat în încercarea lor de a scăpa și i-au reținut.

Citește și: Trei români, reținuți în Spania pentru droguri. Aveau un laborator de creștere accelerată

Potrivit surselor din anchetă, unul dintre cei arestați avea un mandat european de arestare din România, motiv pentru care a fost trimis pentru îndeplinirea unei pedepse formulate în acea țară pentru fapte similare, întrucât aceștia au acționat în alte țări ale Uniunii Europene cu același mod de operare.

Ceilalți doi implicați au fost, de asemenea, arestați luni în jurul prânzului la Valencia, urmat de o intrare și percheziție în locuința lor , unde au fost găsite numeroase bijuterii, precum și alte obiecte furate în cadrul jafurilor violente investigate.

Cei arestați făceau parte dintr-un grup extrem de violent. Este vorba despre un clan interlop, susțin surse din anchetpă, fără a da alte inromații. 

Acesta era bine structurat, fiecare membru având sarcini precise. Rolul bărbaților era acela de a săvârși jafurile, folosind de multe ori forța extremă 

Printre cei reținuți se numără și o femeie, care se ocupa de logistică și informare, dispunea de efectele furate și obținea beneficiul economic pentru aceștia.

Citește și: Pachetul din Spania: Au trimis în România 25 kg de droguri prin curier. DIICOT a ridicat coletul

Cum au fost prinși infractorii

Potrivit Poliției Naționale, arestările au loc în urma unei asidue activități de investigație, care au fost efectuate de grupurile Tâlhărie și Sirlas ale Brigăzii Provinciale de Poliție Judiciară din Valencia, în care au fost efectuate numeroase operațiuni de supraveghere și monitorizare clarificarea a până la nouă fapte penale.

De asemenea, anchetatorii au recuperat numeroase bijuterii furate , dintre care unele au fost deja returnate proprietarilor de drept.

Dintre deținuți, toți cu antecedente penale, cei trei bărbați vor fi aduși în fața justiției, femeia fiind eliberată după ce a fost audiată, dar nu înainte de a fi atenționată cu privire la obligația de a se prezenta în fața autorității judiciare atunci când este obligat să facă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te