Românii, "campioni" la risipa alimentară, mai ales de sărbători. Perioada sărbătorilor în România este marcată nu doar de momente speciale petrecute în familie, ci și de cumpărături excesive și mese bogate, care adesea duc la risipă alimentară considerabilă.
Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de Paşre, în care a vorbit despre ”biruinţa vieţii asupra morţii şi a luminii asupra întunericului”, dar şi despre gândurile care se îndreaptă către ”semenii aflaţi în suferinţă”.
Un medic primar, specializat în diabet, nutriţie şi boli metabolice, afirmă că, adesea, sărbătoarea sufletului e transformată în sărbătoarea burții și spune cum și cât e sănătos să mănănci,
Cum este vremea de Paște? Ploi în jumătate de țară, cald în cealaltă jumătate.
7,2 milioane de cozonaci vor mânca românii de Sărbătorile Pascale. Cozonacii se regăsesc, în mod tradițional, pe masa oricărui român cu ocazia Paștelui. De aceea, cererea pentru ei este foarte mare în această perioadă, puțini mai încumetându-se să-i prepare în propria bucătărie.