Unul dintre statele Europei introduce săptămâna de lucru de 6 zile. De ce se bucură România?

DE Florin Budescu | Actualizat: 29.04.2024 - 15:39
Unul dintre statele Europei introduce săptămâna de lucru de 6 zile. De ce se bucură România? - Foto: peakpx
Unul dintre statele Europei introduce săptămâna de lucru de 6 zile. De ce se bucură România? - Foto: Flickr/Antti Simonen

Unul dintre statele Europei introduce săptămâna de lucru de 6 zile. De ce se bucură România? Grecii, calificați pe nedrept ca fiind leneșii Europei, după criza financiară din anul 2008, sunt deja printre cei mai activi oameni.

SHARE

Unul dintre statele Europei introduce săptămâna de lucru de 6 zile. De ce se bucură România? Grecii, calificați pe nedrept ca fiind leneșii Europei, după criza financiară din anul 2008, sunt deja printre cei mai activi oameni care lucrează în UE.

Dar asta tot nu este suficient pentru ei. De la 1 iulie, autorităţile introduc chiar și săptămâna de lucru de 6 zile, pentru a combate deficitul de muncitori calificați, conform exxpress.at.

Unul dintre state Europei introduce săptămâna de lucru de 6 zile. De ce se bucură România?

Sunt mulţi români care merg în Grecia, în fiecare vară, şi consumă cele mai diverse servicii turistice, aşa ca acum vor beneficia de servicii mai bune şi sâmbătă.

În sezonul estival, românii sunt peste tot, în Grecia. De exemplu, în vara anului 2022, în statul balcanic au ajuns 1,4 milioane de români. În anul 2023, peste 2 milioane de români fuseseră în Grecia, conform datelor preliminare.

Citeşte şi: 10 motive pentru a vizita Grecia în afara sezonului. ”Cazarea, mult mai ieftină”

Dar, începând cu anul 2024, Grecia va introduce o nouă taxă pentru turiști. Astfel, românii care vizitează frumoasa țară vor trebui să achite o ,taxă climatică, impusă de statul elen, pentru a acoperi cheltuielile generate de incendiile forestiere și de inundații.

Taxa va fi percepută zilnic de la turiștii care vizitează Grecia, iar valoarea ei va depinde de tipul de cazare ales.Taxa pe climă va fi sezonieră, fiind plătită din luna martie, până în octombrie.

Citeşte şi: Cum evităm cozile dacă plecăm în vacanță în Grecia, Turcia sau Bulgaria

Pentru camerele închiriate sau apartamentele, tariful este mai redus, de 1,50 de euro/zi/persoană, însă la un hotel de cinci stele ar putea ajunge și la 10 euro/zi.

Foto: Flickr/Antti Simonen

Aceasta înseamnă 140 de euro cheltuiți în plus, pentru o ședere de două săptămâni. Vilele și casele vor fi taxate ca și hotelurile de lux, taxa fiind de 10 euro/zi, conform stiridiaspora.ro.

Citeşte şi: VIDEO Insula din Grecia preferată de turiștii francezi. Destinația este perfectă pentru cupluri

Mulți hotelieri nu sunt de acord cu noua taxă, menționând că aceste măsuri ar putea duce la creșterea prețurilor, în anul următor.

În plus, operatorii hotelieri cu cifre mai mari de afaceri de două milioane de euro sunt obligați oricum să încheie contracte de asigurări împotriva dezastrelor naturale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te