Un discipol al lui Gregorian Bivolaru, săltat de mascați. Cum a făcut ilegal 1.400.000 €

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.04.2024 - 10:28
Un profesor de yoga, săltat de politie Foto: Freepik.com - rol ilustrativ
Eugen Mirtz Foto: cancan.ro

Un instructor de Yoga din București a fost săltat de mascați și dus la audieri. Acesta conducea o grupare de crimă organizată. Bprbatul a fost discipolul lui Gregorian Bivolaru, conform unor surse judiciare.

SHARE

Poliția Capitalei și DIICOT face cercetări într-un dosar de trafic de persoane și viol. Șeful grupării care se ocupa de aceste infracțiuni este un fost discipol al liderului MISA, Gregorian Bivolaru. 

Opt persoane au fost traficate de grupare, conform cercetărilor de până în prezent. 

Un instructor de yoga, săltat de mascați. Era discipolul lui Gregorian Bivolaru

Suspectul este instructorul de yoga Eugen Mirtz, conform unor surse judiciare.

Potrivit anchetatorilor,  începând cu anul 2012 și până în luna aprilie 2024, în București s-a constituit și a acționat un grup infracţional organizat, format din cinci suspecți, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de persoane.

Citește și: Victor Ponta, către Dacian Cioloș: Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?

"Astfel, unul dintre aceștia, lider al grupului infracțional, exercitându-și autoritatea în calitate de maestru spiritual și instructor de yoga, a recrutat opt victime, profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate (lipsite de sprijinul familial, cu o experiență redusă de viață,

 fără mijloace materiale de subzistență) și sub pretextul unei evoluții spirituale, cu sprijinul celorlalți suspecți, le-a exploatat sexual, prin obligarea la producerea și difuzarea de materiale pornografice, pe diferite platforme de specialitate, în folosul material al grupului infracțional”, transmite Poliția Capitalei.

Foto: cancan.ro

Victimele ar fi fost adăpostite de suspecți în apartamentele pe care le dețin, în București, fiindu-le asigurată și logistica necesară realizării activității de videochat.

De asemenea, membrii grupului infracțional au deschis conturi bancare, în numele unor firme sau persoane fizice autorizate, pentru colectarea sumelor de bani obținute de persoanele vătămate exercitând, totodată, un control strict al prestațiilor acestora de tip videochat, prin crearea unui „grup de lucru”, unde acestea erau obligate să anunțe momentul începerii/încheierii activității.

Citește și: Gregorian Bivolaru, arestat în Franța, alături de 40 de membri ai unei secte. Acuzații grave!

Din investigațiile efectuate a mai rezultat că, în vara anului 2019, liderul grupării de criminalitate organizată, profitând de imposibilitatea uneia dintre victime de a-și exprima voința, a întreținut cu aceasta un raport sexual, determinând-o ulterior să nu sesizeze organele judiciare.

Suspecții ar fi obținut din activitățile infracționale aproximativ 1,4 milioane de euro.

Audierile se vor desfășura la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Gregorian Bivolaru, fostul lider spiritual al mișcării MISA, a fost pus oficial sub acuzare de „viol, abuz de încredere, răpire și trafic de persoane în grup organizat", în Franța. El a fost arestat la Paris în decembrie 2023. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te