Piedone, așteptat la Parchet în dosarul lipsei avizului la securitate la incendiu de la Piața Rahova

DE Stelian Negrea | Actualizat: 10.05.2024 - 15:35
Piedone, așteptat la Parchet în dosarul lipsei avizului la securitate la incendiu de la Piața Rahova - Foto: Inquam Photos / George Călin

Procurorii au deschis un dosar penal pe marginea lipsei avizului de securitate la incendiu și a problemelor grave ale structurii de rezistență de la Piața Rahova aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5 conduse de Cristian Popescu Piedone. Acesta este așteptat la audieri.

SHARE

Piață deschisă fără avize. Mii de cetățeni în pericol

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au deschis la începutul acestui an un dosar după ce au fost sesizați cu privire la faptul că Piața Rahova nu are aviz de securitate la incendiu iar structura de rezistență are probleme serioase ce nu au fost remediate de actulul primar.

“În data de 18.03.2021 fostul director al Economat S5 SA l-a informat pe Primarul sectorului 5, domnul Popescu Piedone (atașez adresa) despre faptul că Piața Rahova funcționează fără autorizație de funcționare, fără autorizație ISU și fără recepție finală. 

Mai mult a atras atenția asupra Expertizei tehnice a inginerului Manoliu din data de 16.12.2020 (făcută urmare a sistării lucrărilor de către ISC (prin Procesul verbal nr. 13470/15.06.2020).

Constatând că numitul Popescu Piedone, în calitatea sa de Primar, nu a făcut nimic în sensul protejării populației ce intră în Piața Rahova (desi știa de situație încă de la preluarea mandatului, în noiembrie 2020), același director al Economat a făcut sesizarea nr. 4110148/17.03.2021 la Poliția sectorului 5. 

Astăzi, după aproape 3 ani, situația e neschimbată“. 

Aceasta e sesizarea inițială pe marginea căreia a fost deschis dosarul penal 762/164/P/2024. 

Vezi mai jos sesizarea penală

Plangere Penala PJ 5 Piata ... by Stelian Negrea

Procurorii băltesc pe dosar

Deși procurorii au făcut primele audieri în februarie pe marginea celor sesizate, de atunci și până acum în acest dosar nu au mai fost făcute nici un fel de audieri.

Situația l-a nemulțumit pe cel care a depus sesizarea inițială astfel că acesta a făcut o revenire către procurori în care îi chestionează în privința pasivității acestora.

“Indivizi ca Piedone sunt iresponsabili (a trecut prin episodul Colectiv , iar el nu și-a schimbat felul de a conduce o Primărie). Dar instituții, cum e și a Dvs, de ce stau în pasivitate“.

Vezi mai jos revenirea la sesizarea penală

Revenire Mai Plangere Penal... by Stelian Negrea

Jurnaliști și politicieni de opoziție agresați de oamenii lui Piedone în fața Pieței Rahova

La sfârșitul săptămânii trecute o echipă de jurnaliști Realitatea TV și candidatul opoziției la primăria sectorului 5, Alexandru Dimitriu USR, au fost agresați în fața Pieței Rahova când încercau să facă o dezbatere la fața locului despre lipsa tuturor avizelor Pieței Rahova.

Oameni de-ai primarului Piedone i-au agresat fizic și verbal pe aceștia. Situația s-a mai calmat după apariția la fața locului a Poliției Naționale pentru că reprezentanții Poliției Locale Sector 5 din subordinea lui Piedone nu au făcut nimic pentru a calma situația. 

Newsweek România a scris AICI despre faptul că Piața Rahova a fost inaugurată cu fast de primarul Piedone în noiembrie 2023 deși ISU a amendat primăria lui Piedone pentru că pusese în funcțiune acest obiectiv fără existența unui aviz de securitate la incendiu. 

Piedone se victimizează, se simte hăituit

Primarul sectorului 5 candidează pentru un mandat la Primăria Capitalei, punându-și fiul să candideze la primăria de sector. 

Acesta a ales să adopte o poziție de victimă în fața tuturor acuzațiilor ce i se aduc insinuând că autoritățile statului l-ar urmări: „Am lunetiștii pe casă”.

Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul tragediei de la Colectiv în urma căreia au murit 64 de persoane. 

A reușit să iasă din închisoare după un an și jumătate după o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). 

A fost repus în ziua ieșirii din arest pe funcția de primar al sectorului 5 cu largul concurs al președintelui Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă. Propus de PSD pe această funcție dar care, în realitate, este susținut de Dan Voiculescu, fondatorul trustului de presă Intact-Antena Group și președintele PUSL, partidul al cărui președinte este Piedone. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te