O judecătoare a dat afară toți avocații și părțile și a încuiat sala de judecată. Control psihiatric

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 30.04.2024 - 14:40
O judecătoare a dat afară toți avocații și părțile și a încuiat sala de judecată - imagine cu rol ilustrativ Foto: INQUAM Photos/Ovidiu Dumitru Matiu

Judecătoarea din Iași care amâna toate dosarele pe motive închipuite i-a dat afară ăe toți avocații și toți jutițiabilii, apoi a închis sala de judecată cu tot cu hainele acestora pe care nu au mai apucat să și le ia. Conducerea instanței a cerut un control psihiatric.

SHARE

Judecătoarea Iuliana Garabet, de la Judecătoria Iași, i-a dat afară din sala de judecată pe toți justițiabilii și avocații, apoi a închis ușa, înainte ca oamenii să-și poată lua hainele. A fost necesară intervenția jandarmilor pentru ca aceștia să-și poată recupera lucrurile.

Anterior, aceeași judcătoare a amânat cu o jumătate de an toate dosarele pe care le avea de judecat într-o zi invocând ca motiv Declaraţia Universală a Drepturilor Omului proclamată în 1948, motiv pentru care este anchetată de CSM.

Citește și: O judecătoare din Iași a amânat zeci de procese dintr-un motiv bizar. O anchetă este în curs

O judecătoare a dat afară toți avocații și părțile și a încuiat sala de judecată. Control psihiatric

Conducerea Judecătoriei Iași a decis să ia primele măsuri ferme în cazul judecătoarei Iuliana Garabet, cea care a avut în ultima perioadă un comportament irațional în sala de judecată.

Astfel, Iuliana Garabet era programată să intre ieri în sala de judecată unde avea de judecat peste 50 de dosare dar conducerea instanței a decis să o înlocuiască, conform Dezvăluirea.

De asemenea, potrivit unor surse Judecătoria Iași va solicita Consiliului Superior al Magistraturii să dispună efectuarea unui control psihiatric. ‘’S-a luat decizia degrevării doamnei judecător de obligația de a soluționa numărul însemnat de dosare care i-au fost repartizate”‘ a declarat judecătoarea Monica Mihai, purtător de cuvânt al Judecătoriei Iași.

Citește și: Judecătoarea din dosarul șoferului drogat Vlad Pascu află astăzi dacă va fi suspendată de CSM

A cerut și înființarea unui Parchet special în Iași

Vineri, 26 aprilie Iuliana Garabet a dat afară din sala de judecată toți avocații și justițiabili, aceștia nu au mai apucat nici măcar să-și ia lucrurile iar judecătoarea a încuiat ușa. Aceștia și au solicitat intervenția jandarmilor pentru a-și recupera lucrurile. Jandarmii au solicitat sprijinul conducerii instanței și au dezamorsat situația.

În aceiași zi, Iuliana Garabet a amânat de asemenea toate dosarele prezentând o motivație delirantă, fără sens. Aceasta a cerut înființarea la Iași a unui parchet care nu există.

‘’Urmare a inechitaţilor constatate, se reţine că este incident standardul de protecţie instituit de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, precum şi standardul transparenţei instituit de Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, dar şi standardul transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, iar în lipsa unei reglementări unitare- Carta Albă a Drepturilor Consumatorului, instanţa va da efect prevederilor art. 427 alin. 4 Cod de procedură civilă hotărârea judecătorească se va comunica către:

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Consiliului Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, precum si catre partile din cauza, iar, în vederea respectării standardului transparenţei instituit de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, instanţa apreciază că se impune înfiinţarea Parchetului de Justiţie al Uniunii Europene în Iaşi, precum şi în ţările care au ratificat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948 având în vedere tendinţa de dezincriminare existentă, dacă este respectată Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, precum şi în ţările care au adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, adoptată la 1948, în vederea adaptării contractelor. Anulează cererea”, a precizat judecătoarea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te