După 20 de ani, se reiau cursele aeriene directe către SUA. Cât vor costa biletele?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 22.12.2023 - 15:31
O companie aeriană va face primele curse directe București-New York, după 20 de ani - Foto: Facebook/Hisky/Moldovan Spotters - cu rol ilustrativ

După 20 de ani, se reiau cursele aeriene directe către SUA. O companie aviatică a obținut dreptul de a opera zboruri regulate, de pasageri, din Europa, către orice destinaţie din Statele Unite ale Americii, Prima cursă va fi către aeroportul JFK, din New York.

SHARE

După 20 de ani, se reiau cursele aeriene directe către SUA. Zborurile vor fi reoluate după ce compania Hisky a obținut dreptul de a opera zboruri regulate către orice destinație din Statele Unite. Pasagerii vor beneficia de confortul unei aeronave Airbus A330-200, singura care va fi operată de o companie românească.

După 20 de ani, se reiau cursele aeriene directe către SUA. Cât vor costa biletele?

La 20 de ani de la ultima cursă directă către SUA, Hisky a devenit singura companie aeriană din România care deţine dreptul de a opera zboruri regulate, de pasageri, din Europa, către orice destinaţie din Statele Unite ale Americii.

Zborurile regulate care vor face legătura între Aeroportul Henri Coandă și principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi operate de patru ori pe săptămână, cu plecare din România în fiecare luni, miercuri, vineri și sâmbătă și retur, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Hisky.

Zborurile București Otopeni - New York, JFK, vor fi efectuate cu un Airbus A330-200, prima aeronavă wide-body care intră în flota HiSky şi singura de acest tip care va fi operată de o companie românească.

Citește și: O nouă linie de autobuz în București, în Sectorul 2, după mai multe sesizări trimise de cetățeni

„Suntem extrem de mândri să devenim, oficial,  prima companie care reușește să reia această rută strategică, după mai bine de 20 de ani. Din luna iunie, pe tabela de Plecări-Sosiri a aeroportului Otopeni vom vedea, din nou, destinația New York.

Oricât de mult înseamnă asta pentru HiSky, știu că este cu atât mai important pentru România și pentru toți pasagerii care vor să călătorească peste ocean, fără escale și timp pierdut prin alte aeroporturi. SUA devine o opțiune de călătorie, pentru prima dată de când călătoriile cu avionul au devenit accesibile tuturor.

Ne bucurăm că suntem noi cei care au deschis această cale. În urmă cu trei ani, când am început primele zboruri, ne-am propus să devenim principala opțiune pentru pasagerii români.

Am reușit să demonstrăm că merităm încrederea lor, prin miile de zboruri către Europa, iar acum suntem încântați să le facem acest cadou, chiar înainte de sărbători.”, a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky. 

Cu o configuraţie în două clase de servicii, business class şi economic, dispune de o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt, adică poate acoperi, fără escală, distanţe de peste 13.400 km.

Aeronava HiSky va decola din București la ora locală 8:00 și va ateriza la New York la ora locală 11:25. Astfel, pasagerii care vor să plece peste hotare vor petrece puțin peste 10 ore de zbor.

Pentru zborurile de întoarcere, aeronava este programată să decoleze de pe aeroportul JFK la ora locală 13:25 și să ajungă la Otopeni la ora locală 6:15.

Citește și: Nereguli grave la Academia de Poliție. Studenți intoxicați. Conducerea a manifestat lipsă de interes

Primul zbor este programat pentru vineri, 7 iunie 2024. 

Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, iar prețul unei călătorii pornește de la 349 de euro pentru clasa economică și de la 1.899 de euro pentru clasa business. Ele pot vi achizționate pe site-ul companiei, AICI.

La bordul aeronavei va fi disponibil și un serviciu de catering, cu o masă caldă și o gustare incluse în costul biletului pentru fiecare pasager.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te