Cum vrea România să învingă veto-ul Austriei și să intre în Schengen? Viena dă semne de bunăvoință

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 03.04.2024 - 14:46
Ce strategie are România ca să intre în Schengen. Austria dă primele semne de bunăvoință Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a susținut la Viena alături de omologul austriac, Gerhard Karner o conferiță de presă prin care a precizat strategia pe care trebuie să o adopte România pentru a intra în Schengen.

SHARE

De duminică, românii pot călători fără controale la frontierele aeriene şi maritime în Spaţiul Schengen. Deocamdată aceasta este singurul pas care a fost făcut. 

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a susținut la Viena alături de omologul austriac, Gerhard Karner o conferiță de presă prin care au fost stabilite detaliile pentru ca România să intre în spațiul Schengen complet.

„În urma cu nouă luni de zile am avut o primă întalnire de lucru cu ministrul Karner, devenit intre timp si prieten, nu numai coleg. O făceam atunci in calitate de ministru al unui stat candidat la integrarea în Spațiul Schengen. 

Astazi am avut o ședinta de lucru in calitate de ministru al unui stat membru Schengen cu frontierele aeriene și maritime.

Ce strategie are România ca să intre în Schengen. Austria dă primele semne de bunăvoință

Este un moment de etapă pentru noi. Vrem și vom face acest drum împreună, până la capăt. Dar pentru asta trebuie să muncim cu toții și asta am discutat astăzi. Cum să muncim mai bine ca să facem acest drum până la capăt”, a declarat ministrul Predoiu.

Citește și: EXCLUSIV Ce motive are Austria să nu ne lase în Schengen? Cât de sigure sunt frontierele României?

În urmă cu ceva timp, ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP) a lăudat progresele făcute de România în combaterea migrației ilegale. El spune, însă, că România mai are pași de făcut în această direcție.

Migranții, un impediment

Citește și: VIDEO România militarizată: Blindate, în București, tunuri pe CFR, camioane militare la graniță

Ministrul Predoiu a vorbit despre strategia de intrare în Schengen cu frontierele.

„Progresele României în materie de combatere a migrației ilegale sunt recunoscute astăzi de toată lumea. Avem proiecte pilot cu toate țările vecine.

Spre exemplu, pe frontiera cu Serbia, migrația ilegală este practic zero. Logica mea și a colegilor din Ministerul Afacerilor Interne este să ridicăm această performanță pe toate frontierele.

Citește și: Karner spulberă visul României de aderare la Schengen: „Cred că e greşit să speculăm următorul pas”

Vom suplimenta forțele Poliției de Frontieră și continua investițiile. Vom continua buna colaborare cu Austria și cu toate celelalte state membre și cu Comisia pentru îmbunătățirea cadrului pentru migrație și azil, dezvoltarea eforturilor pe dimensiunea externă a migrației și cooperarea polițienească bilaterală și multilaterală contra crimei transfrontaliere.

Deci, astăzi a fost nu o întâlnire festivă, ci una de lucru. A marcat și intrarea în Air Schengen, dar a fost o întâlnire de lucru și vom avea aceste întâlniri periodic”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 1

Denes Kovacs 22 aprilie 2024 15:18
#1

Schengen nu fuctionaza pentru ca sunteti Complici la Grup de Crima Organizat Transfrontalier comnadat din Germania privind Uciderea tatalui meu faptuitorii au fost prinsi si cazul este musamalizat Politic la nivel inalt Milionarul din Germnaia care a comandat Crima venea la Casele de Copii din Romnaia din ani 1990 cazul poate ascunde o structura de Crima organizata mult mai vasta si mai grava . Solicit Demisia Ministului de Intrne Catalin Predoiu

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te