Ce spune Primarul Capitalei despre protestul din Piața Constituției? „O să vedem ce intenționează”

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 21.01.2024 - 17:33
La protestul din Piața Constituției nu a venit decât un tractor tractat - Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Ce spune Primarul Capitalei despre protestul din Piața Constituției? Anunțata acțiune a transportatorilor și fermierilor nu a strâns, duminică, decât un tractor și cinci nemulțumiți. Cum a aprobat ca mitingul să aibă loc inclusiv luni și marți, Primarul Capitalei a dat detalii.

SHARE

Ce spune Primarul Capitalei despre protestul din Piața Constituției? În condițiile în care în fața Parlamentului, astăzi, nu s-au strâns deloc „forțele” aprobate de Primăria Generală pentru acțiunea transportatorilor și fermierilor, Nicușor Dan a vorbit despre viitorul acesteia. Protestul a fost inițial aprobat să aibă loc inclusiv în zilele de luni, 22 ianuarie și marți, 23 ianuarie 2024.

Ce spune Primarul Capitalei despre protestul din Piața Constituției? „O să vedem ce intenționează”

Doar 5 protestatari și un tractor au participat, duminică, la acțiunea transportatorilor și fermierilor programată în Piața Constituției și care fusese aprobată de Primăria Generală.

Se pare că protestatarii nu au vrut să intre în jocul politic al senatoarei Diana Șoșoacă. Și asta, pentru că aprobarea pentru miting fusese obținută de un avocat al acesteia.

Prin urmare, Piața Concsituției a rămas practic goală, deși aprobarea fusese obținută pentru un protest la care erau așteptațe circa 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de capete tractor. 

Citește și: Protestul transportatorilor și fermierilor cu un singur tractor, deși se anunțau sute de vehicule

În aceste condiții, Nicușor Dan, Primarul General, a precizat, astăzi. că organizatorul protestului din Piaţa Constituţiei va fi întrebat dacă intenţionează să renunţe la această acţiune pentru zilele de luni şi marţi, pentru care există, de asemenea, aprobare.

„Întrebarea este: poate reuşim o discuţie, luni, cu organizatorul fie să restrângă, fie să renunţe pentru zilele de luni şi marţi. (...)

Mâine este o şedinţă ordinară a comisiei şi în timpul comisiei o să îi dăm un telefon (organizatorului, n.r.) şi o să vedem ce intenţionează”, a spus Nicușor Dan, într-o declaraţie acordată presei, conform Agerpres.

Nicuşor Dan a precizat că, potrivit informaţiilor sale, nu există alte solicitări pentru proteste legate de nemulţumirile fermierilor şi transportatorilor.

În schimb, zeci de transportatori și fermieri s-au adunat, tot astăzi, la Afumați, acolo unde o fac și în ultimele 11 zile. Localitatea a devenit un fel de „bază” a acestora, duminică fiind aproximativ  30 de tractoare și capete de tractor, potrivit tvrinfo.ro.

Citește și: Dovada că Șoșoacă „a furat” protestele fermierilor și transportatorilor. A vrut numerele vehiculelor

Mulți dintre protestatari susțin că în niciun caz nu vor merge în centrul Capitalei, la acțiunea din Piața Constituției. Ei spun că nu au nicio legătură cu acel protest, mai scrie sursa citată.

Fermierii și transportatorii de la Afumați spun că vor rămâne în continuare acolo, pentru că încă nu au primit soluții rezonabile de la guvern pentru solicitările lor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te