Articol-omagiu pentru Dăncilă, într-o revistă cu contracte cu statul

DE Alexandru Pop | Actualizat: 10.11.2018 - 13:33

QMagazine, revista condusă de Floriana Jucan, cunoscută mai ales dintr-un scandal amoroso-diplomatic din anii 1990, publică un articol-omagiu dedicat Vioricăi Dăncilă, „premierul-minune” și „un om de desăvârșit bun simț, neconflictual, opusul isteriei și al limbajului suburban”.

SHARE

Viorica Dăncilă a avut însă ghinionul să pice într-un „univers aberant” al românilor care au un comportament „colectiv adolescentin”, „arogant și depresiv, agresiv și defetist, în același timp; temerar, când este vorba de a începe, și fatalist, când este vorba să termine treaba”, potrivit Q Magazine.
După o analiză critică a poporului român, în care se explică de ce au căzut românii în „nevroză” după căderea comunismului și că absența unui partid conservator a făcut „nu doar posibilă, ci chiar inevitabilă, rătăcirea legionară din anii ’30, și cea neofascistă din prezent”, autoarea articolului omagiu, Nora Noapte (probabil un pseudonim) scrie că deși „Viorica Dăncilă nu este nici proastă, nici incultă, nici provincială, nici gafeură”, este „pur și simplu un actor onest, distribuit ca substitut într-un rol pe care titularul este în imposibilitatea de a-l juca”.
Textul este semnat de Nora Noapte, persoana care pe Google apare doar ca autor la QMagaizne, revista Florianei Jucan, Noapte fiind semnătura unor articole care, de cele mai multe ori, fie îl laudă pe Dragnea, fie îi atacă pe rivalii sau criticiii acestuia (printre care Rise Project sau Gabriela Firea), potrivit Hotnews.
Textul e însoțit de o poză care se vede cu ochiul liber ca e editată masiv, spre eliminarea oricărei cute nelalocul ei de pe imaginea Vioricăi Dăncilă. Iar premierul apare într-o ipostază care seamănă izbitor cu personajul Claire Underwood, din serialul House of Cards. 

Articolul se încheie apoteotic, cu litere roșii, înaintea unei fotografii cu Dăncilă și Jean-Claude Juncker. „Iar Viorica Dăncilă trebuie să meargă mai departe, cu zâmbetul ei derutat, cu pasul apăsat, cu calmul imperturbabil, căci, slavă Domnului, poporul nu se confundă cu maidanul, chiar dacă urletele minorității roboților maidanezi caută să acopere respirația sănătoasă a majorității robotitoare”.

Laude contra bani

Laudele Q Magazine pentru premierul Viorica Dăncilă nu sunt pe gratis, potrivit Hotnews. În martie acest an, Secretariatul General al Guvernului a vrut să cumpere 100 de albume, cu 450 de lei bucata, de la societatea care editează revista, dar achiziția a picat pentru că a depășit bugetul alocat achiziției. Până la urmă, Secretariatul General al Guvernului a rămas doar cu cele 30 de bucăți din albumul „Români de Centenar” by Q Magazine, luate în februarie, potrivit datelor din SEAP. 

Albumul a fost cumpărat însă la finalul anului trecut de Ministerul Turismului și Primăria Sectorului 5, 50, respectiv 100 de bucăți, cu 470 de lei fiecare. De asemenea, RAR a luat 50 de albume, cu 450 de lei bucata.
Hotnesc notează că Q Magazine a câștigat un contract în valoare de 133.280 lei cu Consiliul Județean Neamț. Astfel, scrie atacul.ro, în data de 31 august, Consiliul Județean Neamț a introdus în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) un anunț conform căruia caută o firmă care să creeze brandul turistic al județului Neamț. Peste câteva zile, pe 5 septembrie, contractul de „servicii de consultanță în publicitate”este atribuit, prin „cumpărare directă”, firmei Babilon Press SRL București, care editează revista Q Magazine. Valoarea contractului este de 133.280 lei, TVA inclus.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te