Cum au cucerit micii românești America? În 1894, un compatriot din San Francisco, patron de cârciumă în orașul din California, se mândrea cu succesul pe care localul său îl are în rândul americanilor. Iar în meniul propus celor de acolo apăreau și preparate pe care le știm bine.
Ce făceau românii de 1 mai în timpul lui Ceaușescu? De multă vreme, după 1990, prima zi a ultimei uni de primăvara nu prea mai are legătură cu semnificația sa inițială. Perioada e mai degrabă prilej de minivacanțe, dar, cu toate acestea, există o tradiție ce s-a menținut și azi.
Chiar dacă anul acesta Ziua Muncii cade chiar înainte de Paște, mulți români nu renunță la tentația de a face un grătar. Evident că preferat este micul așa că producătorii au pregătit cantități importante.
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? O rețetă din 1920, scrisă într-o epistolă chiar de bucătarul-șef de la renumitul restaurant „Caru' cu Bere” conține secretul preparării corecte a celebrilor mititei. Ea vă va surprinde prin deosebirile față de cum știm să-i facem astăzi.
Unde au fost inventați mititeii românești? Cum se apropie vacanța de 1 mai, mulți se gândesc cu pofta la mirosul de grătar sfârâind. Iar vedeta absolută a acestuia rămân mici - sau mititeii. Povestea apariției lor este fascinantă, precum și a celui care i-a botezat astfel.